Hirdetés

Így veszi el a munkádat az okosnyomtató



|

Kezdetben az okostelefonos appok csak érdekességnek tűntek, ma már lehetetlen nélkülük a hatékony kommunikáció, de akár fizetni is lehet velük. Az okosnyomtatók esetében még komolyabb forradalomra számíthatunk, csak épp a munka világában: a modern, szolgáltatásként igénybe vehető nyomtatós appok olyan fokú hatékonyságot és biztonságot hoznak, ami "hagyományos" IT módszerekkel meg sem közelíthető.

Hirdetés

Eleinte csak egy kis extrát vagy egy kis szórakozást adtak a mobiltelefonos alkalmazások is, de egyáltalán nem tűntek nélkülözhetetlennek, ugyanazokat az alapfeladatokat látták el, amit a PC. Gyorsan előkereshetted az emailedet bárhol, de érdemben válaszolni kissé nehézkes volt a korai apró képernyőkön. Talán ezért szemlélték az X generáció és a korábbi nemzedékek tagjai sokan némi tartózkodással az egész mobil forradalmat, közben pedig az okostelefon biznisz és környéke mégis szépen megváltoztatta mindennapjainkat. Ma már senki nem panaszkodik, hogy könnyebb lett ételt vagy taxit rendelni, hogy útközben bárki megnézhet egy filmet vagy navigációs segítséget vehet igénybe. Legfeljebb azok, akik nem léptek időben és emiatt versenyhátrányba kerültek, piacot vesztettek. Talán számukra is jó hír, hogy valami nagyon-nagyon hasonló történik az okosnyomtatókkal, csak ez még jelentősebb változással kecsegtet - és erre a vonatra még nem késő felszállni.

Hirdetés

Okosnyomtató alapfokon

Az, hogy egy nyomtatóra alkalmazásokat telepíthetünk nem annyira újkeletű dolog, és ahogy a telefonoknál, itt is az egyszerűbb és szórakoztatók feladatok kerültek sorra leghamarabb. Már az első HP okosnyomtató alkalmazások között ott volt a színezőnyomtató, ami persze az otthoni felhasználás esetében segített, de találhatunk printereken Daily Mail cikknyomtató appot és Tetrist is. Persze már kezdettől egyszerűbbé tette a nagy képernyő a készülék alapvető kezelését (mondjuk a Wi-Fi beállítását), a távoli nyomtatást és hamar megjelentek az olyan alapvető, üzleti és magánfelhasználásban is elterjedt szolgáltatások kliensei, mint amilyen például a Dropbox vagy a Google Drive. Hamarosan érkeztek a nyomtatásmenedzsment, dokumentumkezelő és ügyviteli rendszerek (pl. SafeQ, SharePoint, SAP) alkalmazásai, melyek mint okos végpontot illesztették az MFP-t a rendszerhez. Persze ezekkel a munkahelyükön találkoztak a felhasználók és dolgozni kellett velük, így nem övezte őket olyan széles körű érdeklődés és lelkesedés. Mennyire más lenne a helyzet, ha az okosnyomtató app dolgozna helyettük, nem? Úgy tűnik, most eljött ez az idő.

Jelentősen bővül a HP appok kínálata, ami nagy részben a rugalmas, az egyszerű fejlesztői munkát és a biztonságot egyaránt szem elé helyező keretrendszer fejlesztéseknek köszönhető.

A nyomtató elveszi a munkádat

Jó, nem az egész munkádat, egyelőre csak az unalmasabb, manuálisabb részét veszi át és ezzel persze rengeteg hibalehetőséget iktat ki - no és a legfontosabb: a fizetésed mindemellett nálad marad! Egy tipikus hagyományos MFP-s feladat - mondjuk a hálózati szkennelés - számos lépésből áll: azonosítod magadat a nyomtatónál, kiválasztod, hogy e-mailben küldenél szkennelt oldalakat, beírod vagy kikeresed a saját címedet, szkennelsz, visszamész a PC-hez, kinyitod az e-mailt, elmented a dokumentumot, letörlöd az emailt, belépsz a PC-s vagy webes alkalmazásba, feltöltöd a dokumentumot, megadod a kísérő adatokat, letörlöd a dokumentumot a PC-ről.

 
A OneDrive és a nagy képernyő ma már alap, a modern applikációk összetettebb vállalati munkafolyamatokat is igen hatékonyan képeznek le, ezzel rengeteg felesleges manuális munka terhét veszik le a dolgozók válláról.

 Egy HP Workpath megoldás esetében viszont csupán azonosítod magadat, kiválasztod a nyomtatón az alkalmazást, beszkenneled a dokumentumot, amit egyből tovább is küld az app további feldolgozásra. Egy modern alkalmazás tehát már be van fűzve a munkafolyamatba, nem kárhoztatja a felhasználót adatok többszöri, manuális bevitelére vagy keresésére és nem bízza rá azt sem, hogy az átmeneti állományokat biztonságosan törli-e. Ma már lehetséges olyan összetett munkafolyamatok leképezése is, melyek több önállóságot várnak el az MFP készüléktől: a HP Dicom betegellátási alkalmazás képes azonnal biztonságosan, egyedi protokollt használva célba juttatni a bizalmas betegdokumentumokat (pl. hozzájárulási nyilatkozatok), az iManage dokumentumkezelő kliens intelligens redact funkciója pedig már a másolás során felismeri és megbízhatóan kitakarja az érzékeny adatokat a jogi dokumentumokban.

HP Workpath - te is lehetsz appszolgáltató

Mi volt az akadálya annak, hogy ez MFP előbb váljék a produktivitás eszközévé? Természetesen maguk a készülékek is fejlődtek, az erősebb beágyazott hardver, a nagyobb kijelzők tágabb lehetőségeket biztosítanak, de egyáltalán nem csak ez hiányzott, hanem egy olyan fejlesztő és futtató platform, ami az alkalmazás készítését megkönnyíti és felgyorsítja, leveszi a fejlesztők válláról az azonosítás és a biztonság terhét, emellett könnyen telepíthető és utólagosan kontrollálható alkalmazásokat kínál. A HP Workpath egy ilyen, nyílt alapokra épülő keretrendszer, melyhez az Android Studióval fejleszthetők alkalmazások, ami mögött ott áll a szélesebb (mobilos) fejlesztőközösség tapasztalata is. Így nagyon könnyen juthatnak a fejlesztők szakmai segítséghez és igen hamar, hetek alatt elkészíthetők testre szabott üzleti alkalmazások. Az appok konténerekben futnak, így semmilyen érzékeny adatot nem hagynak a készüléken, a HP Sign In Once pedig anélkül képes a felhőszolgáltatásokkal biztonsággal összekötni a felhasználót, hogy a felhasználó érzékeny adatait a készüléken kellene tárolni.

 

A HP Workpath keretrendszere egységes, biztonságos, akár okostelefonos felhasználó-hitelesítést biztosít, ma már nem feltétlenül kell vacakolni a jelszavakkal sem.

 A HP Workpath-hoz fejlesztőként csatlakozva egyéni applikációkat készíthetnek a vállalkozások és azokat szolgáltatásként is közzé tehetik, akár más vállalkozások számára is. A licencelés gép/hónap alapú, a licenc validálása időszakos internet kapcsolattal is történhet. Magyarországon a Bravogroup Office a hivatalos forgalmazója és rendszer integrátora a HP nyomtatós alkalmazásainak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.