Hirdetés

Jön az első Budapest Comic Con, a képregényrajongók és minden geek ünnepe



|

Idén júniusban kétnapos geek mulatság költözik a Hungexpóra.

Hirdetés

Két évnyi csúszás után most már tényleg semmi sem állhat a Budapest Comic Con útjába, idén nyáron valóban érkezik az ország első monumentális képregényes találkozója, ahol a sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, a kártyajátékok és a videojátékok szerelmesei találkozhatnak egymással, meghívott hírességekkel, és vehetnek részt megannyi remek programon.

A rendezvény azt a hamisítatlan "Con-hangulatot" hivatott elhozni hazánkba is, ami a nyugati geek kultúrának már szerves része, itthon viszont ilyen méretű rendezvényen még sosem ünnepelték a képregényeket.

Hirdetés

Mikor és hol?

A Budapest Comic Con két napon át, 2022. június 11-én és 12-én pörög majd délelőtt 10 és este 6 óra között. Helyszíne ismerős lehet a közösség számára, hiszen az a Hungexpo lesz az, ami már hosszú évek óta a PlayIT Show otthonául szolgál. És ha már a PlayIT-nél tartunk: az idei show-t ugyanezen a két napon rendezik meg, és Budapest Comic Con jegyeitekkel a markotokban ide is átkukkanthattok!

Programok és sztárvendégek egész sora

Még most is folyamatosan jelentenek be újabbnál újabb programokat, de az már bizonyos, hogy Star Wars kiállítás, profi cosplay verseny, jelmezverseny, digitális képregény- és rajzverseny lesz a Comic Conon, továbbá különböző, izgalmasnak ígérkező bemutatókkal, előadásokkal, panelekkel és workshopokkal is készülnek a szervezők. Lesz például jedi akadémia, cosplay bemutató és hasonmásverseny is, a különféle családi programok pedig egyszerre várnak kicsiket és nagyokat. 

Nem feledkezhetünk el persze a rendezvény nagyszínpadának változatos programjairól, és mindezek tetejében a meghívott sztárvendégekről sem, akikkel (megfelelő jegy megvásárlása mellett) fotózkodni és dedikáltatni is lehet. Ott lesz a rendezvényen Christopher Lambert, Sean Biggerstaff, Georgia Hirst, Jack Gleeson, Spencer Lee Wilding és Georgina Leonidas, a képregényipar képviseletében David Lloyd és Futaki Attila, valamint olyan híres cosplayerek, mint Florencia, Daisy, Miriama Michalovicova, Mogu vagy Luce.

Ezekből a jegytípusokból válogathatsz

Természetesen mint minden hasonló rendezvényen, a Budapest Comic Conon is többféle jegy és bérlet közül lehet válogatni, illetve azok, akik közös fotót szeretnének a meghívott hírességekkel, vagy esetleg egy aláírásra vágynak tőlük, kiegészítő jegyeket is vásárolhatnak - fontos megjegyezni, hogy utóbbiak önmagukban nem jogosítanak fel a belépésre, ezek a normál jegyek és bérletek mellett kellenek az említett extrákhoz.

A szombati és vasárnapi normál belépők egyébként 10 órától biztosítanak belépést a rendezvényre az adott napon (a PlayIT-re is), valamint jár melléjük egy-egy Budapest Comic Con poszter és kitűző. 

A limitált fotós és dedikálós kiegészítőjeggyel is rendelkező látogatók már 9 órakor beléphetnek a Budapest Comic Conra, továbbá értelemszerűen közös fotót készíthetnek, vagy dedikáltathatnak azzal a színésszel, akihez a jegyük tartozik.

Minden további információ itt érhető el a jegyekről.

Többet szeretnél tudni? 

További kérdéseidben a hivatalos GYIK lesz majd hatalmas segítségedre, abban az esetben pedig, ha valami olyan dologra lennél kíváncsi, amire itt nem rejtették el a választ, bátran írj az info@budapestcomiccon.hu-ra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.