Hirdetés

Mi a teendő, ha nem töltődik a telefon?



|

Csatlakoztattad a telefonod a töltőhöz, de semmi sem történik? Ne ess pánikba: gyakran apró dolgok okozzák, hogy a töltés nem működik.

Hirdetés

Sokan találkozhatnak azzal az egyszerű problémával, hogy hiába csatlakoztatják a töltőhöz pont ugyanúgy készüléküket, ahogy addig is, nem villan fel a töltést jelző szimbólum, nem történik semmi. A problémát sok dolog okozhatja: megkérdeztük a FixShop szakértőit, milyen lépéseket javasolnak.

A legelső dolog, amit tesztelned kell, ha a töltés nem működik, az az adapter és a kábel. A telefon töltése közben ugyanis gyakran hajlítjuk, nyújtjuk és más módon megerőltetjük a kábelt, ami természetesen károsítja azt. Így nem meglepő, hogy egy nap hirtelen megszakad a kapcsolat egy bizonyos ponton, és az áramellátás megszűnik. Ezután a telefon nem töltődik. A hiba magában az adapterben is lehet. Az is előfordulhat, hogy a leesések és ütközések következtében egyszerűen leáll a működése.

Ne feledd: A telefon töltésképtelenségének oka lehet egészen triviális - például áramszünet vagy a konnektor hibája. Próbálj meg egy másik elektromos készüléket csatlakoztatni, és győződj meg róla, hogy az zavartalanul működik.

Hirdetés

Egyszerű adapter- és kábel-funkcionalitási teszt

Két egyszerű módon tesztelheted, hogy az adapterben vagy a kábelben van-e a hiba. Ha a telefonod támogatja a vezeték nélküli töltést, próbáld meg ilyen módon tölteni. Ha minden zökkenőmentesen megy, akkor nagyon valószínű, hogy a hiba a tartozékban van. A második lehetőség egy USB-tesztelő használata az okostelefonhoz, amely megvásárolható a FixShop webáruházban is. Ez néhány másodperc alatt megmondja, hogy a hiba az adapterben vagy a kábelben van-e. 

Szoftverek is okozhatják a problémát

A FixShop szakértői szerint bizonyos esetekben a töltési problémákat szoftverek is okozhatják. A legegyszerűbb megoldás a telefon újraindítása. Ha ez sem segít, ellenőrizd, hogy elérhető-e szoftverfrissítés. Ha elérhető, telepítsd, indítsd újra a készüléket, és próbáld meg újra tölteni - persze ez csak akkor lehetséges, ha elegendő a töltöttségi szint a frissítés elindításához.

Piszkos csatlakozó és sérült kábel 

Ha kipróbáltad a fenti tippeket, de a telefonod még mindig nem töltődik, a hiba valószínűleg magában a csatlakozóban vagy a készülék belső részeiben van. Ellenőrizd a csatlakozót, hogy nincsenek-e benne morzsák vagy egyéb szennyeződések, amelyek megakadályozhatják a töltést. A felületi korrózió is problémát jelenthet. Ez néha előfordul a régebbi telefonoknál, amelyek nedves környezetnek vannak kitéve. 

A flexkábel, amely a csatlakozót az alaplaphoz csatlakoztatja, szintén okozhat töltési nehézségeket. A lazaság miatt feszültté válik, és könnyen megsérülhet. Következésképpen töltési hibák lépnek fel. A megoldás az alkatrészek cseréje.

Régi akkumulátor

Végül, de nem utolsósorban egy régi, elhasználódott akkumulátor is okolható a töltési nehézségekért. Például, ha teljesen lemeríted a nullára, több percig is eltarthat, amíg a telefon a töltőhöz csatlakoztatva újra életre kel. Ez azt az érzést kelti, hogy a telefon nem töltődik. Valójában csak több időt kell adnod neki - ha ez zavar, az akkumulátor cseréje segíthet.

Hogyan lehet megoldani a töltési nehézségeket? 

Ha úgy találod, hogy egy sérült kábel vagy adapter okozza a problémás töltést, egyszerűen cseréld le egy újra. Látogass el a FixShop webáruházba, ahol a töltőtartozékok széles választékát találod.

Ha feltételezhető, hogy a probléma az akkumulátorban, a csatlakozóban vagy a hajlékony kábelben van, akkor a legjobb, ha szakemberrel ellenőrizteted a készüléket. Ha elég tapasztalt vagy, és saját magad szeretné megjavítani okostelefonodat, akkor a FixShop webáruházban megrendelheted az összes szükséges pótalkatrészt vagy minőségi szerszámot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.