Hirdetés

Ne bízd a véletlenre a pontos célzást!



|

A jól megválasztott egér rengeteget számít eredményességedben, játék közben ráadásul számos extra szolgáltatás is kapóra jöhet.

Hirdetés

Lehetnek akármennyire jó reflexeid, lehetsz precíz, gyors és pontos, ha a tenyered alatt megbújó egér nem képes ezt a PC-dnek átadni, alulmaradsz a csatatéren. A jó egér alapvető kelléke minden számítógépnek, legyen szó akár munkáról, szimpla webezésről és kikapcsolódásról, vagy persze játékról. Több cég is azt sulykolja, hogy a jó egér drága, pedig ez nem állja meg a helyét, ahogy az sem igaz, hogy annál jobb egy egér, minél nagyobb a szenzor felbontása. 16-20 ezer dpi-vel egyszerűen nem lehet pontosan pozicionálni még egy nagy felbontású és képátlójú kijelzőn sem. Ehelyett más paraméterekre (is) érdemes figyelned.

Hirdetés

A könnyen értelmezhető számokon és jelöléseken túl az ergonómia az, ami igazán számít, márpedig ez meglehetősen szubjektív szempont, ezért három, egymástól formára eltérő egeret mutatunk, amelyekkel nem érhet kellemetlen meglepetés.

A Redragon Inquisitor 2 egér (M716A) egy kimondottan előnyös árú modell (4420 Ft), amely szimmetrikus kialakításával és hosszú, előre megnyújtott gombjaival sok mindenkinek kényelmes lehet. A fekete-piros borítás alatt egy 7200 dpi-s szenzor dolgozik, amelynek érzékenysége természetesen változtatható. Az egér aljáról sem feledkeztek meg, a talpak teflonborításúak, a kábel pedig harisnyázott. Az Inquisitor 2 meglepően jól felszerelt: fedélzeti memóriájában három profilt tárolhatsz, programozható a világítása, és még makrórögzítést is bevethetsz.

A Dagger modellért (M715-RGB) sem kell bankot rabolnod (7970 Ft), pedig a felszereltség már a felsőbb ligát idézi. A szimmetrikus egér kellemes feltámasztást ad a tenyered alsó részének, legyél akár bal-, akár jobbkezes. A görgő, a középen látható sárkányjel, valamint az egér oldaléle RGB-világítást kapott, amelyet ráadásul tetszőlegesen programozhatsz is. Nem hiányzik a profilkezelés és a fedélzeti memória sem, a nyolc darab, programozható gomb között pedig egy snipergombot is találsz, ami kézre esik, és nagyon hasznos, ha távolról kell valakit hirtelen leszedni a csatamezőn.

Az előbbi egerek mind kábellel kapcsolódtak a PC-hez, ám a Sniper Pro (M801P-RGB) esetében te választhatod meg, hogy Type-C-s vezetékkel vagy anélkül szeretnéd-e használni (17880 Ft). A fent már felsorolt minden extrát megtalálsz itt is, beleértve az RGB-világítást és a makrózható gombokat, emellett az aszimmetrikus kialakításnak köszönhetően a jobb kisujjadat kényelmesen feltámasztó kialakítást élvezhetsz. A szenzor itt már 16 ezer dpi-re képes, és 40G gyorsulást is képes lekövetni, miközben a főgombok akár 20 millió kattintást is elviselnek.

És ha már egeret váltasz, ne feledkezz meg a védelemről és a még pontosabb célzásról sem. Egy nagy méretű, asztallapvédőnek is beillő egérpad, Redragon Suzaku praktikus és kényelmes, ráadásul alig pár ezer forintért a tiéd lehet (3970 Ft). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.