Hirdetés

Tudtad, hogy az erős napfény tönkreteheti a mobilodat? Így előzheted meg a bajt



|

A hőség nem csak az élőlényekre, a technológiai berendezésekre köztük a mobilodra is hatással van. Megmutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy tönkremenjen.

Hirdetés

Itt a nyár, dübörög a fesztiválszezon, aki csak teheti, nyaralni megy, miközben úgy tűz a nap, hogy a hőmérő ritkán áll meg 30 foknál. Nem te vagy az egyetlen, akit megvisel a forróság, az emberek és az állatok mellett az okostelefonoknak is gondot okozhat a nagy meleg.

Ha túl sokáig hagyod az okostelefonodat a forró napon, az olyan érzékeny alkatrészek, mint az akkumulátor és a kijelző könnyedén károsodhatnak. Ez teljesítménycsökkenéshez, az élettartam megrövidüléséhez, vagy hirtelen kikapcsoláskor adatvesztéshez vezethet.

Hirdetés

Hogy ilyesmi semmiképp se forduljon elő, fogadd meg ezt a 7 tanácsot, és így az okostelefonod átvészeli a nyarat:

Kerüld az intenzív használatot

Az okostelefon gyakran nélkülözhetetlen társunk a nyaralás alatt. A játék, a közösségi oldalak látogatás és az appok használata, a helymeghatározás, a videók streamelése és rögzítése nagyon megterhelheti a telefont. Ezért nyaralás közben a legjobb, ha kicsit korlátozod mobil a használatát, vagy teljesen kikapcsolod.

Repülési üzemmód

Ha nem használod aktívan az okostelefonodat, kapcsold be a repülési módot. Ez deaktiválja az összes vezeték nélküli kapcsolatot, minek következtében kevésbé meríti az akkumulátort, valamint megakadályozza a felesleges túlmelegedést.

Távolítsd el a védőburkolatot

Akár műanyag, akár fém a tokban lapul a készülék, az jellemzően megóvja a portól, a homoktól és a nedvességtől. Másrészt viszont megakadályozhatja a hő megfelelő távozását, ezért ha úgy érzed, hogy okostelefonod gyorsan túlmelegszik, próbáld meg kivenni egy időre a tokból.

Megfelelő tárolás

Az okostelefon szobahőmérsékletet kedveli. Ha az autó műszerfalán vagy a strandon egy törölközőn felejted, hamar túlmelegszik. Még a nadrágzseb sem ideális hely ilyenkor. A legjobb, ha a hátizsákodba rejted, vagy legalább egy ruhadarabbal letakarod.

Töltés csak normál állapotban

Ha okostelefonod már túlmelegedett, jobb, ha nem töltöd. Ez a folyamat ugyanis extra hőt termel, különösen ha gyorstöltést választasz.

Mit tehetsz, ha már túlmelegedett?

Zárj be minden alkalmazást, kapcsold ki a készüléket, és menj vele árnyékos helyre, de semmiképp se tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Az extrém hideg károsíthatja, ráadásul a gyors hőmérsékletváltozás miatt kondenzáció keletkezhet a készülék belsejében.

A víz is veszélyes

Még csak vízbe sem kell esnie ahhoz a mobilnak, hogy megsérüljön. A magas páratartalom önmagában, és különösen a sós víz korróziót okozhat, amitől még a vízálló okostelefonok sincsenek biztonságban.

Ne felejts el tehát idén nyáron egy szusszanásnyi kimenőt adni a telefonodnak, engedd pihenni, miközben te magad is kikapcsolódsz. Ha pedig speciális kiegészítőkre van szükséged a védelméhez, látogass el a FixShop oldalára, ahol mindent megtalálsz, amire szükséged lehet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.