Blog - Tévé vs projektor - Melyiket válasszuk?



|

Összeszedtük, mely szempontok szólnak TV-k és melyek a kivetítők vásárlása mellett.

A karácsony közeledtével remek multimédiás akciókkal várnak minket az üzletek, nekünk már csak a kiszemelt eszközök közül kell kiválasztanunk a megfelelőt.

Ha szobánk vagy nappalink élményközpontjában szeretnénk egy kis frissítést végrehajtani egy igazán komoly dilemma előtt állunk, hisz a nagy méretű televíziók áráért ma már akár a projektoros kínálatból is csemegézhetünk.

Méret és minőség

Amennyiben valódi otthoni moziteremre vágyunk - és rendelkezésünkre áll egy kellően nagy tér ennek megvalósításához - egyértelműen a projektorok vásárlása jelenti a legjobb megoldást, hisz a szabályozható vetítési méret sokkal nagyobb szabadságot biztosít, mint a rögzített képátló a televíziók esetén. Szintén fontos szempont lehet még az is, hogy egy kivetítő sokkal kompaktabb, mint egy kellően nagy képátmérővel rendelkező TV, így ha beüzemelés után módosítani szeretnénk az elhelyezésén nem kell egy kisebb stábot összecsődítenünk a művelet végrehajtásához.

 

Képminőség terén a hasonló árkategóriában egyértelműen a televíziók viszik el a pálmát, hisz ha az LCD vagy plazma képernyőkhöz hasonló élességet és részletességet szeretnénk kicsikarni a vásárolt projektorból milliós nagyságrendű árral kell kalkulálnunk.

A különféle kiegészítőkről sem érdemes megfeledkeznünk, hisz a nagy méretű televíziók esetében biztosan szükségünk lesz egy strapabíró állványra, míg a projektoroknál a megfelelő vetítési felületet kell garantálnunk, így elengedhetetlen egy vászon, vagy speciális falfesték beszerzése.

 

Nem mindenre jó

Sajnos a projektorok hatalmas hátránnyal indulnak a televíziókkal szemben, hisz míg a TV segítségével bármikor megnézhetjük kedvenc filmjeinket, addig a kivetítőkkel csupán körülményesen valósítható meg a televíziós műsorok megtekintése (ráadásul a napi pár órás működéssel könnyedén elhasználódik a projektor lámpája, melynek cseréje meglehetősen költséges). Ritkább használat mellett a filmnézéshez és a konzolos játékokhoz azonban mindenképp jó választás lehet egy vetítő, mely ideális körülmények között a 3D-s funkciókban is könnyedén képes felülmúlni a különböző képernyőket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.