Hirdetés

Razer Játékos kiegészítők: az igazi felsőfok



|

A Californiai székhelyű cég ismételten kitett magáért, hiszen két új nem mindennapi terméket jelentett be.

Hirdetés

Az újdonságok bemutatásának sorrendjét nehéz eldönteni, de talán azzal kezdeném, amelyik legjobban megmozgatta a fantáziámat. A játékos egerek ugyanis szinte világ életükben vezetéken keresztül csatlakoztak gépünkhöz a vezeték nélküli technológiából adódó esetleges késések elkerülése végett. A jelenlegi játékos generáció is ily módon szocializálódott. A Razer azonban megcáfolni látszik ezt a tényt, hiszen legújabb Mamba névre keresztelt egere vezetékes és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattartásra is képes.

 

mamba01.png
 

 

Vezeték nélküli használat esetén sokakban merülhet fel a kérdés, hogy: „nem fog ez az egér késlekedni?”. A válasz előreláthatólag egyértelmű „nem” lesz, mivel a Razer rendkívül alacsony válaszidőt és igen stabil adatátvitelt ígér, ami a vezetékes gamer egerek privilégiuma volt éveken keresztül. A gyors reakcióidő a Razer által továbbfejlesztett kapcsolattartási technológiának köszönhető. Vezeték nélküli egereknél a másik fő kérdés az akkumulátor szokott lenni. A Mamba saját energia forrása aktív használat mellett 14 órán át képes energiát szolgáltatni rátöltés nélkül, aktív használat mellett és 72 órát nyugodtabb falhasználás esetében. A töltést stílusosan sikerült kiviteleznie a tervező csapatnak, mivel a mellékelt dokkoló és töltő egység igen szépre sikerült, a maga egyszerűségével és eleganciájával. Az egeret USB kábelre csatlakoztatva az akkumulátor töltése folyamatossá válik és az elektronika automatikusan átvált a vezetékes kapcsolatra, ami egy igen okos funkció.

 

mamba02.png

 

A Razer másik új fejlesztése szintén a játékokkal szimpatizáló felhasználók kegyeit keresi. A fejpánt és a fül körülötti rész kényelmesen párnázott, ami a kényelmet és a jobb hangszigetelést szolgálja. A jobb és bal hangszóró fülrész fém sínnel van rögzítve a pánthoz, ennek segítségével állíthatjuk be a kívánt távolságot. A baloldali részhez csatlakozik a mikrofon, melyet zajszűrő rendszerrel is felvérteztek, bár konkrétabb információkat nem sikerült kideríteni az alkalmazott algoritmusról vagy technikai megoldásról, de ha lesz alkalom tesztelésre, ennek mindenképpen érdemes lesz utánajárni, hiszen egy jó zajszűrő megoldás igen hasznos lehet, főleg egy nagyobb lélegzetvételű LAN-on. A mikrofon frekvencia tartománya 50 – 16,000 Hz-ig terjed, míg jel-zaj aránya 50 dB.

 

headset01.png

 


A hír folytatásához  kattintson ide!  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.