Te tudod, mit jelent az „Asus” szó?



|

Nagyítóval is nehéz lenne olyan felhasználót találni, aki ne használna valamilyen Asus terméket, de a szó jelentését és keletkezését alig ismeri valaki.

Asus alaplappal már réges-régen találkozhattunk a PC-s világban, de azóta a cég alaposan kinőtte magát és ma már nem csupán PC-s komponenseket gyárt szerényen a háttérbe húzódva, hanem az IT minden területére belépve igyekszik mindenkit lelökdösni a dobogóról. Ehhez olyan névre is szükség volt, amely azért jelentésében sem a megadásnak, a szerénységnek felel meg.

 Vissza az Istenekhez

Az Asus név a görög mitológiában megjelent, szárnyas ló, a Pegasus nevéből származik és ebből már nem is nehéz kitalálni, hogy a kalandvágyó jellem mellett erőt és bölcsességet sugall. Ez akkor is felmerül, amikor a mérnökök leülnek a tajvani főhadiszálláson, hogy valami egészen új és megjelenése pillanatától sikeres terméket alkossanak - a Pegasustól indítják a fejtörést, hogy hűek maradjanak névadójukhoz.

 

Nehézsúlyú vetélytársak

De nem elég egy inspiráló, ötletesen kitalált és felépített márkanév a teljes sikerhez. A kezdeti, első évekhez képest ma már sokkal kiélezettebb a harc a konkurensek között, emellett a trendek, kiemelt területek akár évente váltják egymást, amihez azonnal, sőt, már megjelenésük előtt igazodni kell. Ahhoz, hogy ezek a termékek az Asus által ostromolt összes területen sikereket érjenek el és lépést tartsanak a felhasználók igényeivel, bizony egy komplett mérnöki hadseregre volt szükség. Ez konkrétan 17 ezer ember megfeszített munkáját jelenti, így volt képes az Asus több, olyan területen is megvetni a lábát, ahol sok piaci elemző kezdetben nem adott esélyt a cégnek.

 

Komponensektől az okoseszközökig

Igazán jó számítógép-komponenst gyártani nem egyszerű feladat, de kevés olyan alaplap vagy videokártya van, amitől egy laikus térdei is megremegnek (azért ha mégis mutatni kéne egyet, talán éppen a legújabb Maximus VIII Extreme Assembly lenne az). A PC-s piac átalakulása, a csináld magad PC-k háttérbe szorulása mellett másra is szükség volt, így megérkeztek az Asus notebookok, majd Ultrabookok és ma már több, olyan notebook-tablet hibrid Asus PC-t is fel tudunk sorolni, amelyek hazánkban is szép sikereket értek el (Transformer Book, Taichi).

De ez sem volt elég, és az Asus a sikerek láttán tapasztalatát a PC-s iparágból kilépve is kamatoztatni kezdte. Mára több, sikeres táblagépet, szerethető ZenFone okostelefont, sőt, autós fedélzeti kamerát, routert vagy éppen hordható okoseszközt tett le az Asus az asztalra. Ez a szerteágazó termékskála nem az esztelen kapkodás vagy a tanácstalan kísérletezgetés eredménye, hanem a mérnöki tudás és tapasztalat okos kiaknázása, amely biztosítja, hogy az Asus márkanevet még jó darabig nem fogjuk elfelejteni, ha új PC-t szeretnénk építeni vagy éppen a telefonunkat cserélnénk szebbre, jobbra, gyorsabbra.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.