Hirdetés

SD-kártya beépített WiFi-vel



|

Az Eye-Fi segítségével a fényképezőről azonnal feltölthetjük fotóinkat.

Hirdetés

Az Eye-Fi egy elmés, de egyben rendkívül egyszerű találmány. Áll egy USB-csatlakozóban végződő kártyaolvasóból, valamint egy 2 gigabájtos memóriakártyából, amely vezeték nélküli adattovábbításra képes.

 

A gyakorlati haszna mindennek sokkal több, mint elsőre látszik. Miután a számítógépünkkel felismertettük az eszközt, megadtuk neki azt a WiFi-kapcsolatot, amelyet később használni fog, nem kell mást tenni, mint az SD-kártyát a fényképezőgépbe helyezni és fotókat készíteni.

 

eye_fi.jpg
 

 

Ekkor a kártya automatikusan megkezdi a felvételeket a korábban beállított mappába küldeni, természetesen vezetékek használata nélkül. Lehetőség van arra is, hogy az Eye-Fi az előre megadott (Facebook, Flickr, Shutterfly, Picasa, stb.), majdnem 20 online fotómegosztó weboldalra küldje a fényképeket.

 

Az eddigi tapasztalatok vegyesek, hiszen a kártya értelemszerűen nem rendelkezik akkora hatótávolsággal, mint az antennás készülékek. Kritika érte a fotó megosztó oldalakra való feltöltést is, mivel a program nem képes átméretezésre, ezért a fényképek teljes méretükben kerülnek fel, méghozzá automatikusan. Tehát nincs lehetőség annak megadására, hogy a fényképezőgépről mely fotók feltöltése induljon el.

 

Ha ezeket a hibákat javítják, illetve elérhetővé teszik Compact Flash formátumban, akkor lesz csak igazán érdekes termék belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.