Hirdetés

Sennheiser minifüles vezeték nélkül



|

Minőségben és miniatürizálásban bizonyosan úttörő a Sennheiser MX W1, melyet itthon először mi kaptunk kézhez.

Hirdetés

Sokan eleve elzárkóztak a vezeték nélküli fejhallgatók használatától, mondván, hogy hiába a nagyobb szabadság, ha ennek a hangminőség látja kárát. A fülhallgatók esetében csak fokozza a technikai problémákat a szükségszerűen kis méret. Sokan próbálkoztak Bluetooth alapokon felépíteni minőségi hangátviteli rendszereket, de eddig nem sikerült átütő eredményt produkálni. A Sennheiser MX W1 más alapokra épít.

 

sennheiser_set_.jpg

 

 

A független fejlesztésű Kleer hangátviteli technológiával dolgozik a készlet, melynek előnye más rendszerekkel (mondjuk a Bluetooth-tal szemben), hogy veszteségmentes átvitelt alkalmaz CD minőségben. A csomagban két darab, 14 milliméteres membránnal szerelt vezeték nélküli fülhallgatót találunk, melyek egyenként, önállóan rögzíthetők a fülcimpába, „csavard és illeszkedik" módszerrel. Elég biztosan ülnek a helyükön, igaz, azt a benyomást keltik, mintha egyszerre akarnánk két telefont használni, bal és jobb fülünkben is egy Bluetooth egységgel.

 

 

sennheiser_mx_w1_ear_.jpg

 

 

Egy gyufás skatulyánál kisebb vevőegység sugározza a jack bemenetébe táplált audio jelet a fülhallgatóig. Az apró kis egységek kis méretű, újratölthető lítium gombelemet tartalmaznak, magukban csak mintegy három órát képesek működni. Ezért egy gyorstöltő kosár is van a készletben, amivel háromszor kelthetjük új életre a fülhallgatókat. Célszerű mindig ebbe visszahelyezni út közben a fülhallgatókat, ha éppen használaton kívül vannak.

Meggyőző hangzást biztosít a rendszer, egyáltalán nem emlékeztet a hangminőséggel küszködő Bluetooth készletekre. Tiszta, zavarmentes és telített a hang, talán közép tartományban kicsit túlhangsúlyozott. Hatótávolsága tapasztalataink szerint meg is haladhatja a gyári adatokban említett 10 métert.

 

sennheiser_sender_.jpg
Mindenképpen minőségi, kategóriájában úttörő megoldás a Sennheiser MX W1, de az akkumulátor üzemidő továbbfejlesztése tovább fokozhatná a használata adta szabadság érzetet. Magas ára miatt nem sokan engedhetnek meg maguknak egy ilyet, egyelőre, de ha a Kleer hangátviteli technológia az alapkiépítés részeként beveszi magát a márkásabb MP3 lejátszókba - a Thomson Jet Stream az egyik első fecske --, akkor számíthatunk más gyártók alternatíváira és az árak csökkenésére is.

 

 

 

Névjegy

Termék: Sennheiser MX W1

Forgalmazó: Audio Partner Kft.

Ár: 69 000 Ft

Web: katt ide

 

 

 

Adatok

 

  • Két fülhallgató, jeladó, mobil töltőkosár, töltő
  • Kleer vezeték nélküli hangátviteli technológia
  • 3,5 milliméteres aranyozott sztereo jack bemenet
  • 2,4 GHz-es rádiófrekvencia
  • Hangátvitel veszteségmentesen
  • 16 bites minták továbbítása 44 kHz-en
  • Wi-Fi vagy Bluetooth mellett használható
  • 10 méteres hatótávolság
  • Bőr hordtáska

 

 

 


Értékelés

 

dijak_2008_technologiai_120x160.jpg
Sennheiser MX W1

Előny: Vezetékest erősen megközelítő hangzás, minőségi kidolgozás, kis méret és tömeg, jó zavartűrés

Hátrány: Drága

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 3


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.