Hirdetés

Sony Ericsson: egy Walkman, két Cyber-Shot



|

Hazánkban is kapható lesz a W395 és a C903 - a C901 még nem biztos.

Hirdetés

A Sony Ericsson bejelentette, hogy 2009 első felében kiemelt partnerein keresztül hazánkban is elkezdi a W395 és C903 értékesítését, illetve bizonyára a mobilszolgáltatók is lecsapnak majd az eddig ismeretlen árcímkével rendelkező újdonságokra.

 

A kakukktojás a C901, amelyről hivatalos információt (még) nem kaptunk, így kérdéses, hogy hivatalosan forgalomba fog-e kerülni Magyarországon.

 


Sony Ericsson W395
 
Elsőként az új Walkman-mobilról: nos alapvetően ugyanolyan, mint az összes többi. A külső megjelenését tekintve csúszkás kialakítású, a színhasználata sem túl eredeti. A készülék nem teljesen tégla, a sarkok egy kicsit le lettek kerekítve, de valójában semmi extra.

 

se-w395-1.jpg
 

 


A telefon GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 megahertzes hálózaton működik, ezen kívül csak sztereó Bluetooth 2.0 segítségével képes vezeték nélkül adatot cserélni. A kijelző 2 col átmérőjű, 176×220 pixel felbontású és 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A kamera 2 megapixeles, 2,5×-es digitális nagyításra képes.

 

se-w395-2.jpg

 

A W395 a szokásos Walkman-funkciókon (pl.:  TrackID, hangszínszabályzó) kívül kapott mozgásérzékelőt is, azonban ezt csak a játékokban lehet kihasználni. A doboza tartalmaz egy 1 gigabájtos M2 memóriakártyát (a 10 MB telefonmemória kiegészítésére), egy adatkábelt és egy sztereó fülhallgatót.

 

Kereskedelmi forgalomba 2009 első negyedévének végén kerül.

 

Sony Ericsson C903

Második alanyunk a svéd-japán gyártó 8 megapixeles, C905-ös mobiljának kistestvére. Alapvető különbség köztük a kamera felbontása, ugyanis ez a darab már csak maximum 5 megapixeles fotókat képes készíteni. Ha már itt tartunk, a kamera autofókuszos, a lencsét egy elcsúsztatható lap védi a karcolódástól. A szoftvere 16×-os digitális nagyításra képes, rendelkezik arc- és mosolyfelismeréssel, képes csökkenteni a kéz remegése által okozott elmosódásokat a képen.

 

se-c903-1.jpg


A C903 két verzióban fog megjelenni, azonban a kettő közt az egyetlen különbség a kommunikáció frontján található. A "sima" C903 négysávos, a HSDPA/UMTS hálózatokkal 900/2100 megahertzen képes kapcsolatot teremteni; a C903a modell az utóbbi szabványok esetében 850/900/2100 MHz-es tartományban működik. A C905-től eltérően Wi-Fi hálózatra semelyik változat sem képes csatlakozni, de A2DP-s Bluetooth 2.0-val természetesen felszerelték őket.

 



A kijelző 2,4 col átmérőjű, 240×320 pixel felbontású és 262 ezer színárnyalatot tud megjeleníteni. Mozgásérzékelővel rendelkezik, képes automatikusan vízszintes állásba forgatni a kijelző tartalmát, amennyiben a tulaj zsonglőrködni kezd a készülékkel.

 

se-c903-2.jpg



Szerencsére a mobilból az aGPS-t nem spórolták ki, ráadásul vásárlás után 3 hónapig ingyenesen lehet használni az előre telepített Wayfinder Navigator szoftvert. Aki utána nem szeretne beruházni a teljes verzióba, az kénytelen lesz beérni a Google Maps-el. A helymeghatározónak köszönhetően az elkészült fotókat geo-taggel is el lehet látni. A TV-kimenet használatával megtekinthetjük a képeket és a videókat akár egy külső kijelzőn is - számítógép közbeiktatása nélkül.

 

A készülék 120 megabájt beépített memóriával rendelkezik, amelyet természetesen M2 kártyával lehet bővíteni. 

 

A csúszkás C903 2009 második negyedévétől kezdve kerül forgalomba.

 

Sony Ericsson C901

Mint említettük, a készülék hazai megjelenése nem biztos. A mobil két dologban tér el a a C903-tól: egyrészt candybar kialakítású, másrészt a Xenon vakuval vértezték fel.

 

se-c901-1.jpg
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.