Hirdetés

SUPER 2007, a multimédia-konverter



|

Biztos találkoztunk már olyan videókkal, amiket sehogy sem tudtunk lejátszani. Ezek átkonvertálásához jó a SUPER.

Hirdetés

Valószínűleg mindannyian találkoztunk már olyan videofilmmel, amelyet nem tudtunk lejátszani. Vagy a program hiányzott hozzá, vagy a megjelenítő kodek, esetleg csak egy kicsit át akartuk szabni, és nem tudtuk, hogyan. Ilyenkor kutatni kezdünk egy olyan megoldás után, amely képes lejátszani, esetleg átalakítani a filmet vagy a hangot. Elsőként a szerkesztőprogramokkal találjuk szembe magunkat, ami olyan, mintha ágyúval verébre lőnénk, hiszen csak egy egyszerű konvertálásra volna szükség, semmi többre. Ráadásul a QuickTime vagy Real Media formátumok megnyitását nem is mindegyik támogatja. Ilyenkor jön a SUPER – és elviszi a pálmát.

 

super.jpg

 

Egyszerű külső, nagy tudás

Telepítés után máris kiderül, mi a program célja: bármit bármibe átalakítani. Első ránézésre könnyen áttekinthető a felület, sok dolog magától értetődik. A listák lenyitásakor azért felhúzzuk a szemöldökünket, mert a kínálat több mint megnyerő.

super_filetipus.jpg
Ha a beállítások után kezdünk kutakodni, csak olvassuk el az ablak tetejét, ugyanis a legtöbb opciót az egér jobb gombjának lenyomására hívhatjuk elő. A formátumkínálat bőséges, a mobiltelefonok állománytípusain kívül a QuickTime, MPEG1 és MPEG2, Windows Media, Flash, OGG, VOB, animált GIF (avatárkészítésre), AAC és AC3 is megtalálható, de az ínyencekre való tekintettel a Sony PSP, a Microsoft Zune és az Apple iPod is a kínálat része. És ez még csak a kezdet volt, ugyanis a kiválasztott típuson belül még számtalan opció közül válogathatunk! AVI esetén a szükséges kodeket állíthatjuk be, MPEG-videónál a hangformátumot (AC3, MP2, MP3) adhatjuk meg, Windows Mediánál négyféle altípus közül csemegézhetünk, QuickTime esetében pedig a kompatibilis és nem kompatibilis elemek közül válogathatunk. Helyhiány miatt a többi fájlformátum paramétereire nem térnénk ki, de a variációk száma nagyon nagy. Egyes esetekben választhatunk a kódolók közül is, mert több ingyenes programot mellékelnek a SUPER-hez: az ffmpeg, az MEncoder, az x264, az ffmpeg2theora és a háttérben még számtalan kiegészítő segít a jó minőség elérésében. A filmet többféle felbontásban, arányban, szabványban, minőségben készíthetjük el.

 

Hangok esetében általában több különböző mintavételezés, egy vagy két csatorna (kivéve az AC3-at, ahol hatot is bejelölhetünk), valamint azok tömörítési minőségei közül választhatunk. Többnyelvű forrás esetén az alapértelmezett hangsávot is beállíthatjuk.

 

Rejtett extrák

Nagyon sok hasznos beállítást a jobb egérgomb megnyomására előbukkanó menüben rejtettek el. Itt adhatjuk meg például az alapértelmezett mappa helyét, vagy változtathatjuk meg a felület külsejét. Két nagyon hasznos funkciót is csak ebben a menüben érhetünk el: a lejátszási listák megnyitását, valamint a streamrögzítést. Ez utóbbi segítségével mms-, rtsp- és http-kiszolgálókról rögzíthetünk és konvertálhatunk műsort a gépünkre. Ha videónkat egyedivé szeretnénk tenni, a program a DirectShow segítségével képes egyedi szöveget elhelyezni a film jobb alsó sarkába. Több állományt akár össze is fűzhetünk, a lejátszási sebességet lassíthatjuk, gyorsíthatjuk, olyan extra képi hatásokat érhetünk el, mint a forgatás vagy a tükrözés, esetleg a színinverzió, vagy a be- és kiúsztatás. Film feljavítására használhatunk deinterlace eljárást vagy utóhangosítást.

 

super_jobbklikk.png

Minden programbeállítás a jobb gombos menüben rejtőzik

 

 

Adatok

  • Videó, hang és kép konvertálása
  • Sokféle fájlformátum támogatása
  • Speciális videoszerkesztő funkciók
  • Beépített lejátszó
  • Profilok használata

  • Vista kompatibilis

  • Ingyenes

 

Értékelés

Előny: többféle fájlformátum konvertálása

Hátrány: a Real Media és a DV kimeneti formátum csak külső kodekkel támogatott

Teljesítmény: 95

Szolgáltatás: 90

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.