Egy fotós, akinek a NAS a legjobb barátja



|

Balassa László független fotóművész, aki soha többé nem szeretné elveszíteni az elkészült fényképeit. Volt rá példa, de többé nem fordulhat elő.

Hirdetés

Amikor elkattintgatunk pár fotót a nyaralás közben, vagy egy baráti sörözésen, és az elmentett képek elvesznek, vagy megsérülnek, bosszankodhatunk, aztán előbb-utóbb túllépünk a dolgon. Ha viszont valaki olyan partnerek számára készít fényképeket, mint a National Geographic, az Amnesty International vagy a Keystone, ráadásul munkája néha a világ legvadabb helyeire szólítja, akkor mindent megtesz azért, hogy a nehéz körülmények között készült, fontos felvételeket tűzön-vízen át biztonságban tudja.

Balassa László a fenti megbízókon kívül még több fontos intézménynek, többek között gyermekrák-alapítványnak, koraszülött klinikáknak is dolgozik, és 13 éves pályafutásának utóbbi négy évében ráadásul mindezt főként önkéntesként teszi. Dolgozott már kórházi bohócokkal, sokszor megfordult gyerekkórházakban, akár a legelmaradottabb környékeken is. Fényképeit gyakran használják magazinok és napilapok, de felbukkannak kiállításokon és az őt alkalmazó intézmények kiadványaiban is.

László korábban külső merevlemezre mentette az elkészült képeket, de erről az eszközről már nem készített biztonsági másolatot - ez legfőképpen akkor volt fájdalmas, amikor ez a HDD valahogy megsérült munka közben, és 521 gigabájtnyi fotója veszett el visszahozhatatlanul. Pedig a munkája szó szerint életet is menthet, hiszen alapítványok, egészségügyi intézmények sokszor az ő képeivel illusztrálják kampányaikat. Egyes helyzetek pedig nem megismételhetőek, ha egy adott pillanatról készült fotó eltűnik, ugyanolyan lehetőség nem adódik többé. Egy halálos beteg gyerek műtétjének utolsó perceiről készült képek, vagy egy 16-tagú család szegényes vacsorája egy gettóban - egyszeri és megismételhetetlen képek.

A fotós egyik előadásán említette az elveszett képek esetét, mire a közönségének egyik tagja ajánlotta neki a Synology magyar képviseletét. Azóta a képek egy DS416j modellre kerülnek, ahol egyrészt biztonságban vannak mindenféle külső károsodástól, másrészt pedig sokkal könnyebb így megosztani őket a megbízókkal.

A tárolás biztonsága mellett sokkal könnyebb így távolról kijelölni az egyes partnerek számára elérhető mappákat, ami a legtöbbjüknek kiemelten fontos (egy gyerekkórház például nem szívesen látná a betegeiről, műtéteiről készült képeket illetéktelenek kezében).

"A Synology csodálatos, alapvető változást hozott az életembe és a munkámba. Fogalmam sincs, hogy tudtam eddig működni nélküle, de biztosan nem próbálkozom többé mással."

Mindamellett, hogy Balassa László professzionális felvételeit már professzionális módon kezelheti a Synology NAS segítségével, magánéletében is jó hasznát veszi a családi fotók, kedvenc filmjei, vagy akár zenéi tárolásában és megosztásában. Mivel folyamatosan mozgásban van, munkájához és magánéletéhez kapcsolódó "hátországa" is bárhonnan elérhető.

"A Synology biztosítja, hogy mostantól csak a munkámra figyelhessek. Ők figyelnek helyettem a képeimre."

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.