Mire jó egy NAS a szállodában?



|

Amikor belépünk egy hotelbe, sokféle extra szolgáltatásra és berendezésre számíthatunk, de egy NAS még szokatlannak tűnhet. Pedig a biztonságunk múlik rajta.

Hirdetés

Manapság már nem csak azt várjuk el egy szállodától, hogy legyen kényelmes az ágy, komfortos a szoba és finom a reggeli. Olyan szolgáltatásokat is alapértelmezettnek veszünk, mint a gyors Wi-Fi, vagy épp a sok tévécsatorna. De amit szintén a legtöbben fontosnak tartanak, az a biztonság: száz százalékosan biztosak akarunk lenni abban, hogy távollétünkben senki nem jár a szobánkban, nem keverednek el a holmijaink takarításkor, és a közös használatú helyiségekben sem történik velünk semmi kellemetlenség.

Pont ezért telepített Synology NAS-okat és hozzájuk kapcsolódó Surveillance Station szolgáltatást a Holiday Inn csoport Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban található három szállodája. Az InterContinental csoporthoz tartozó Holiday Inn a városban három hotelt üzemeltet, így összesen 900 szobával és 1000 alkalmazottal várják a vendégeket. Mivel Rijádban mindhárom szálloda a legjobbak közé tartozik, kiemelten fontosnak tartják a vendégek teljes körű biztonságát.

Három évvel ezelőttig normál szalagos rendszert használtak a videós felügyelet ellátására, és a kameráik is ehhez a szinthez igazodtak. A rendszer működött, de a személyzet egy idő után jelezte, hogy a hatékonysága (többek között a gyenge képminőség miatt), valamint a kezelhetősége már nem felel meg a követelményeknek. Épp ezért esett a választásuk a Synology Surveillance Station-re, amelyet könnyedén be tudtak illeszteni meglévő informatikai infrastruktúrájukba.

A kamerák folyamatos cseréje sem jelentett gondot, mivel a Synology megoldása nagyon széles körben támogatja az eszközöket. Mára így már 17 Synology RackStation és DiskStation szolgál ki 560 kamerát a három szállodában. A felvételeket készítő szerverek és a videós streamek kezelésére központilag a Surveillance Station Central Management System szolgál, így a személyzet egyetlen webes felületen érhet el minden kamerát, élő adást és rögzített anyagot.

A gyanús esetekről készült felvételeket könnyen visszakereshetik egy 20 napos időintervallumban, ráadásul könnyen megtalálnak bármint az idővonal alapú megjelenítésnek köszönhetően.

Szóval, ha olvasóinknak Rijádban akadna dolga, máris tudunk három olyan szállodát (név szerint a Meydan, az Izdehar és az Olaya hoteleket), amelyekben biztosak lehetnek a teljes körű biztonságukban, amiről a színfalak mögött a Synology gondoskodik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.