Feledékeny vagy? Írd fel a NAS-ra, akár mobilról!

|

Régen kockás füzetbe jegyzeteltünk a könyvtárban, ma a netet böngészve, akár mobilról írhatunk, diktálhatunk feljegyzéseket.

Hirdetés

Rengeteg dolgunk van nap mint nap, és amit nem írunk fel, az bizony könnyen elsikkad. A kockás füzet és a filofax kiválóan bevált eszközök, de csak addig, míg a leírtakat nem kell újrafelhasználni, kiegészíteni. Érdemes digitális jegyzetelésre átállni és ebben is kiváló támpontunk lehet kedvenc NAS-unk. Fejlett, okos NAS-készülékeken minden kézenfekvő dologra létezik egy alkalmazás, ez a Synology és a jegyzetelés esetében a Note Station. A gyártó saját fejlesztésű appja pár kattintással feltelepíthető a Csomagkezelési Központból, megtalálható az Ajánlott elemek között.

A modern webtechnológiát kihasználva a Note Station a NAS webes kezelőfelületén belül vagy igény szerint külön ablakban futhat. Tematikusan rendszerezve kínálja jegyzetfüzeteinket és benne a jegyzeteket, emellett határidőnaplót is tartalmaz, eléggé ideális eszköz azok számára, akik információkkal, szövegekkel dolgoznak. A jobb oldali területen szerkeszthető a jegyzet, gazdag formázással, képekkel, színezéssel, táblázatokkal vagy akár grafikonokkal tűzdelve, az anyaghoz hangfelvételek és csatolmányok is hozzáadhatók. A füzetekbe való rendezés mellett használhatunk kulcsszavakat is és a feladatok, alfeladatok és határidők társíthatók a jegyzetekhez.

Jegyzetfüzetünket titkosíthatjuk, persze az ehhez használt jelszót gondosan jegyezzük meg. Lehetőség van egy-egy érzékenyebb bejegyzés külön védelmére is, nem szükséges az egész füzetet lekódolni. Könnyen megoszthatók az anyagok egy NAS felhasználóval vagy közzé tehetők a közösségi hálózatokon. Nagyon hasznos kiegészítő a Chrome böngészőhöz készült Synology Web Clipper, mellyel az éppen látogatott weboldalból készíthetünk jegyzetet, egyből címkékkel ellátva azt. Megtartható formázás vagy egyszerűbbre redukálható és választhatjuk azt is, hogy inkább képként őrizzük meg a tartalmat. Nem csak weboldalakból indulhatunk ki, beemelhetjük a Note-ba Evernote anyagainkat is, és mivel a NAS tartalma távolról is hozzáférhető, ezért ezzel a lépéssel kvázi privát felhő alapokra helyezhetjük át információtárunkat.

A legjobb ötletek persze útközben támadnak és a mobil amúgy is velünk van, érdemes hát feltelepíteni a DS note alkalmazást. A megosztási lehetőségek közé a DS note is bekerül, így a weboldalakat mobilról is jegyzetté alakíthatjuk és persze tovább is szerkeszthetjük.

A szerkesztő eszköztára persze kevésbé gazdag, mint asztali böngészőben, ugyanakkor kihasználhatjuk az Android beszédfelismerő motorját és diktálhatunk. Minden információ a szerverre kerül és az automatikus szinkron révén elérhető más mobil eszközökről vagy számítógépről.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.