Hirdetés

1 milliónál is több vírusos mobil van Kínában



|

Komoly anyagi károkat okoz egy futótűzként terjedő féreg.

Hirdetés

Elsőként szeptember elején tűnt fel Kínában egy rendkívül veszélyes, okostelefonokon terjedő vírus - a helyi hatóságok még nem nevezték el, ráadásul azt sem közölték, hogy melyik operációs rendszert támadja. Így feltehetően valamelyik „hazai" platform került célkeresztbe, nem fog nemzetközivé válni az ügy.

 

 


A kommunista ország kimondottan efféle informatikai problémák megoldására szakosodott szervezete az utóbbi hetekben nem volt képes megálljt parancsolni a kártevőnek, amely főként emelt díjas SMS-ek küldésével naponta 2 millió jüan értékű kárt okoz az érintetteknek - átszámítva közel 61 millió forintról van szó.


A szoftver igazi szakállas módszerrel kezdett terjedni, önmagát vírusirtónak adta ki. A fertőzés utáni első lépése a telefonkönyv tartalmának továbbítása, ezután szép csendben elkezdi küldözgetni a már említett emelt díjas üzeneteket. Hab a tortán, hogy a készítői távolról spammelésre is képesek rávenni - ez a további terjedésének egyik fő rugója, az SMS-ben kapott linkre navigálva fertőződik meg a legtöbb telefon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.