Hirdetés

10 elképesztő 404-es oldal



|

Mutatunk néhány eredeti és ötletes 404-es hibaoldalt.

Hirdetés

Rossz dolog, amikor egy érvénytelen linkre nyomunk - azonban egy jól megtervezett 404-es hibaoldal képes enyhíteni az okozott kellemetlenséget. A 404-es oldal a szabványos válaszkód arra az esetre, ha közölni kell a felhasználóval, hogy rossz hivatkozásra kattintott. 

Hirdetés

A dizájnerek az évek során egyre ötletesebb megoldásokkal álltak elő, és sokszor külön minioldalt alkottak azért, hogy ne legyen annyira dühítő az eltévedés. A remekművek közül mutatunk most néhányat. 

 

Nouveller

Aki szereti a Jurassic Parkot, az díjazni fogja a webes dizájnnal foglalkozó Nouveller alkotását. Az oldal betöltésekor a Central Park Control Console jelentkezik be, amit újra kell indítani. Gyakorlatilag bármilyen parancsot is adunk neki, azt mondja, hogy a hozzáférés letiltva. 

 

Hot Dot Production

A Hot Dot Production a dizájnt és a technológiát hozta közelebb egymáshoz, amikor mindössze három számmal fogad minket. Ez a három szám viszont sok száz apró pontból van kirakva, amelyek irányt váltanak az egér mozgatására. 

 

Bluegg

Egyszerű, de hatékony a Bluegg 404-es oldala, ami a betöltéskor egy kecskét tol az arcunkba. Arra, hogy a keresett oldal nem létezik, egy plusz hanggal is figyelmeztet az állat. 

 

Lego

Nem muszáj elképesztő dizájnban, vicces állatokban és bravúrokban gondolkozni. Van, hogy a kevesebb több, amit jól mutat a Lego 404-es üzenete is. Egyszerű, de nagyszerű, és remekül átadja a 404-es oldal üzenetét. 

 

Magnt

A Venn-diagramról kapunk némi felvilágosítást a Magnt weboldalán. Ennek köszönhetően megtudjuk, hogy mi az, mire jó, és, hogy egy ilyen helyzetben elképzelhető, hogy mi nem tudunk gépelni. 

 

GitHub

Mivel nagyrészt a geekek otthona a GitHub, ezért nem meglepő, hogy a Star Wars egy paródiává alakított részletével jelzik, rossz helyen járunk. Még jobb, hogy az egér mozgatására a kép mélysége is változik. 

 

CSS Ninjas

A webdizájn világában szeretik a nindzsákat, ez a 404-es oldal pedig egyszerű köntösben mutatja meg, hogyan áll az oldal általánosságban a külső tervezéshez. 

 

Daniel Karcher Film Design Studios

Az oldal nagyszerű módon használja az animációt és a hangot ahhoz, hogy egy szépen renderelt 404-es üzenetet mutasson, egy állomásra begördülő üres járattal. Természetesen a metrókocsikon is ott van a 404-es felirat. 

 

MailChimp

A MailChimp nevű hírlevél-szolgáltatásnál teljesen egyértelmű, hogy mi van a középpontban. A 404-es hibaoldal kialakítása tökéletesen passzol a honlap külsejéhez, és megmutatja, hogy az egyébként unalmas feladatot is el lehet érdekesen végezni. 

 

Hakim El Hattab

Webdizájnereknek és fejlesztőknek szól ez a magazin, ami HTML5-ös kísérletként nagy szemekkel riogat. A pislogó és szűkülő tekintetek végig követik az egérkurzor mozgását. 

 

A mi 404-es oldalunkat láttátok már? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.