Hirdetés

10 játék, amitől frászt kapsz a sötétben



|

Halloween közeledtével egyre központibb szerephez jut a borzongás, össze is gyűjtöttük a legjobb horrorjátékokat.

Hirdetés

Bár nálunk nem hagyomány a Halloween, az évnek ebben a szakaszában akarva-akaratlanul is előkerülnek a félelmetes filmek, vérfagyasztó történetek, és hidegrázós játékok. Az elmúlt években bizony számos alkotásnak sikerült teljesen új szintre emelnie a borzongást, nagy részüket a legtöbb játékos nem is tolja végig, mert idő előtt besokallnak tőle.

Hirdetés

Horror játék rengeteg van, de igazán kiemelkedővel viszonylag ritkábban találkozik az ember. Ha igazán intenzív élményt akarunk, akkor tekerjük fel a fülest, kapcsoljuk le a villanyt, készítsünk be váltás alsóneműt, és kezdődhet is a rettegés.

Alien: Isolation
Alig pár hete jelent meg, de azonnal belopta magát a műfaj és az Alien filmek szerelmeseinek szívébe. A The Creative Assembly játékában egyetlen Xenomorph elől kell bujkálnunk, miközben megpróbáljuk felderíteni a háttérben meglapuló összefüggéseket, de ez is bőven elég ahhoz, hogy több mint 20 órán keresztül rettegjünk egy űrállomás fedélzetén. Oculus Rifttel csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

 

 

Amnesia: The Dark Descent
Egy néhány évvel ezelőtti klasszikus, amely mindig előkerül, ha horror játékokról esik szó. A Viktoriánus kastély a világ egyik legfélelmetesebb játékának ad otthon, amelyben egy emlékeit elvesztő régésszel kell megszöknünk a kastélyból, amelyhez csak az általunk korábban megírt levelek lesznek segítségünkre.

 

 

Among The Sleep
A PlayStation 4 exkluzív játékban egy csecsemőt alakítunk, akinek elsősorban saját rémálmaival kell szembenéznie. A Project Morpheus támogatással érkező játék teljesen új megvilágításba helyezi a stílust, hiszen egy kétéves baba bőrébe bújva sem megküzdeni nem tudunk az életünkre törő bestiákkal, sem elfutni előlük. 

 

 

Outlast
Egy elmegyógyintézet tökéletes helyszín egy horrorjáték számára, az az elmúlt évek során olyan sok játék és film próbálta feldolgozni ezt a témát, hogy nehéz maradandót alkotni. Az Outlastnak szerencsére sikerült, méghozzá úgy, hogy elvette tőlünk a védekezés lehetőségét, és egy Blair Witch Project szerű világba helyezte a főszereplőt.

 

 

Alan Wake
A detektíves horrorjátékok koronázatlan királya zseniálisan ötvözi a Stephen King regényeiben fellelhető feszültséget a Twin Peaks nyakatekert eszmefuttatásával és a Twilight Zone emberfeletti történéseivel. A főszereplő egy író, aki rájön, hogy ha világban bekövetkezett szörnyűségről ő maga már írt korábban, fikciói pedig egyik pillanatról a másikra válnak valósággá. 

 

 

Dead Space
A világ egyik legjobb űrhajós horrorjátékában  egy mérnök, Isaac Clarke bőrébe bújhatunk, aki egy űrállomás megjavításán dolgozik épp, mikor is kiderül, hogy a hely hemzseg a Necromorphoktól. A három részes sorozat a későbbiekben már szakít a gyökereivel, de az első rész még bőven kínál borzongást.

 

 

Resident Evil 4
Az számos részt megérő sorozat minden darabja igazi kincs, de a legtöbben a 4. epizódot tartják a széria csúcspontjának, amely azért kifejezetten érdekes, mert ez a rész nem a megszokott zombis környezetben játszódik. A játék eredeti PC-s portja gyakorlatilag használhatatlan volt, de a nemrég megjelent Ultimate HD kijavítja a korábbi hibákat.

 

 

Five Nights at Freddy's
A mindössze 5 dollárért beszerezhető csodában egy pizzéria biztonsági őreit alakítjuk, ahol napközben különböző állati robotok szórakoztatják a látogatókat, este azonban valami démoni erő szállja meg őket, így a vérünkre szomjaznak. Mi nem hagyhatjuk el a portásfülkét, a szörnyek közeledtét pedig csak a biztonsági kamerákon keresztül követhetjük. 

 

 

Penumbra: Black Plague
Az Amnesia fejlesztőinek előző játéka, amelyben egy elhagyatott földalatti csatornarendszert kell felderítenünk. A több részből álló Penumbra sorozatnak kétség kívül ez a legjobb része, ahol elsősorban a lopakodáson és a felderítésen van a hangsúly, miközben különböző fejtörőket oldunk meg, hogy életben maradjunk.

 

Anchorhead
Ha azt hisszük, hogy egy szöveges kalandjáték nem tudja ránk hozni a frászt, akkor még biztosan nem játszottunk az Anchorheaddel, amely a legendás író, H.P. Lovecraft műveire épít. Itt természetesen nem a hirtelen ijesztgetéseken, sokkal inkább a feszültség megteremtésén van a hangsúly. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.