Hirdetés

100 millió dollárral támogat startupokat a Google



|

A keresőóriás hatalmas összeget tett félre az európai feltörekvő vállalkozások számára.

Hirdetés

A Google mindig is támogatta a tehetséges fejlesztőket és kreatív ötleteket, azonban eddig elsősorban az Egyesül Államokra koncentrált. Ha valaki nagyot akart alkotni, annak általában a Szilícium-völgybe kellett költöznie, de mostantól Európa szívében is adott a lehetőség, hogy egy csapat kitörjön.

Hirdetés

A Google egyik befektetési tanácsadója, Bill Maris szerint hatalmas potenciál rejlik az európai startupokban, amit a cégnek feltétlenül ki kell aknáznia. Olyan projektek születtek itt, mint a Spotify, a SoundCloud vagy a Supercell, amelyek mára több milliárd dollárt érő üzletekké nőtték ki magukat. "A terv egyszerű: a legjobb európai fejlesztők ötleteibe akarunk fektetni, hogy segítsünk életre kelteni ezeket a próbálkozásokat." - mondta Maris.

Ha a dolgok egészét nézzük, 100 millió dollár eltörpül amellett az összeg mellett, amennyit sikeres startupok felemésztenek és kitermelnek, de ez valószínűleg csak az első lépcsőfok a Google számára. Ha bejön a dolog és létrehoznak egy európai központot, az nagy valószínűséggel megdobja majd a a próbálkozások számát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.