Hirdetés

15 év után itt a 3.0-ás Linux kernel



|

A Linux 20 éves születésnapja alkalmából Linus Torvalds kiadta a nyílt forráskódú rendszer kernelének 3. főverzióját.

Hirdetés

15 évvel a nyílt forráskódú rendszer 2.0-ás kernelének a megjelenése - és 39 darab 2.6-os fő frissítés - után Linus Torvalds kiadta a Linux kernel 3. főverzióját. Az új kiadás, amely jelenleg a 3.0.0-rc1 elnevezést viseli Kinect driver támogatással, AMD Fusion és Intel Ivy, illetve Sandy Bridge optimalizálással rendelkezik, amellyel párhuzamosan néhány videokártya illesztő-programjának a frissített verziója is bekerült a kernelbe.

 



"Vannak lényeges változások? Nincsenek, abszolút nincsenek. Tényleg. Mi szokás szerint csak frissítettük a driverek kétharmadát, amely mellett néhány véletlenszerű javítást is eszközöltünk. Lényegében a 3.0 nem más, mint egy szimpla átnevezés, mivel nincs sok tennivalónk a KDE-4 és a Gnome-3 kapcsán. Nincs tőrés, nincsenek fantasztikus újdonságok, semmi ilyesmi. Folyamaton szolgáltattuk az elmúlt évek alatt a frissítéseket, és így nem tudunk most új funkciókkal szolgálni. Szóval, ha számon akartok kérni az átszámozásért, akkor nézetek vissza, hogy mi történt az elmúlt 20 évben" - írja levelében Linus Torvalds, akinek az elmondása szerint a kernel számozásának átnevezése már jó ideje téma volt, így a 20. születésnap alkalmából meglépték azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.