Hirdetés

181 millió PC-n fut még a Windows XP



|

Bő két éve szűnt meg az operációs rendszer terméktámogatása.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban a Microsoft szokatlanul sok operációs rendszer támogatását szüntette meg: két évvel ezelőtt nyugdíjba vonult a Windows XP, idén februártól pedig már a Windows 8.0 sem kap javításokat. Jövő áprilisban a Windows Vista foltozgatását fejezi be a vállalat.

Hirdetés


A támogatás megvonása ellenére a három közül pont a legrégebbi rendszer nem hajlandó méltósággal távozni az örök vadászmezőkre. A NetApplications globális statisztikái alapján a jelenleg aktívan használt számítógépek közel 11 százaléka futtat XP-t, amely elsőre nem hangzik túlságosan magas aránynak, azonban olyan 181 millió számítógépről beszélünk. A cég adatai alapján jelenleg olyan 40 százalékkal több Windows XP-s számítógép van használatban, mint Mac OS X rendszert futtató.


A NetApplications beszámolója alapján a Windows 7 globálisan nagyjából 861 millió számítógépen fut. A Windows 10-et használó eszközök száma 235 millió környékén van, míg a Windows 8 / 8.1 duó kombinálva olyan 199 millió PC-t hajtanak.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.