Hirdetés

20 évet kapott az ISIS-t segítő hacker



|

A férfi 1300 amerikai kormányzati és katonai dolgozó adatait hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

Régóta tudjuk, az ISIS viszonylagos sikere többek között annak is köszönhető, hogy okosan használják a modern technológia nyújtotta előnyöket. A terrorszervezet világszerte megbújó támogatói között hackerek is találhatók, az egyik leghíresebbet most az Egyesült Államokban állították bíróság elé.

Hirdetés

Ardit Ferizi a vádak szerint közel 1300, a kormányzati szférában és a katonaság kötelékében dolgozó amerikai ember adatait hozta nyilvánosságra, ezzel fontos információkat szolgáltatva az ISIS "kilövési listájához". A 20 éves koszovói állampolgárt az USA kérésére a malajziai rendőrség vette őrizetbe még tavaly, tárgyalását pénteken tartották.

Az Amerikai Egyesült Államok történetében ő az első személy, akinek terrorizmussal kapcsolatos hackertevékenységért kellett felelnie. Ferizi végül 20 éves börtönbüntetést kapott, a hatóságok pedig remélik, ezzel a hasonló terveket szövögető kiberbűnözőknek is sikerült elrettentő példával szolgálniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.