Hirdetés

2010 óta fel van törve a BlackBerry Messenger



|

A kanadai rendőrség már 2010 óta képes feltörni a titkosított üzenetküldőt.

Hirdetés

A BlackBerry az elmúlt években azzal kampányolt a mobilpiacon, hogy olyan szuperbiztonságos kommunikációt tesz lehetővé, amely különlegessé teszi a mezőnyben. Ezt a hírnevet azonban a földig rombolhatja egy friss jelentés. 

Hirdetés

Egy 2011-es gyilkossági üggyel kapcsolatban kerültek most elő bírósági dokumentumok, amelyeket nyilvánosan is megmutattak. Ezekből kiderült, hogy a kanadai rendőrség a nyomozásai során sikeresen alkalmazott egy mesterkulcsot. 

A mesterkulcs segítségével 2010 és 2012 között több mint 1 millió üzenetet fogtak el a BlackBerry Messenger üzenetküldőn. 

A jelentésekben nem tértek ki rá, hogyan szereztek ilyen kulcsot, és a részleteket sem árulták el. A BlackBerry sem kívánt nyilatkozni a történet kapcsán. 

Annyi mindenesetre bizonyossá vált, hogy a kanadai hatóságok már sok éve képesek az állampolgárok privát beszélgetéseit elolvasni, az emberek tudta nélkül. 

Azt nem tudni, hogy a BlackBerry segédkezett-e mindebben, illetve arról sincs információ, hogy a mesterkulcs él-e még. 

Egyre égetőbb a kérdés, hogy rá merjük-e bízni az adatainkat a hardvergyártókra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.