Hirdetés

2014-ben véglegesedhet a HTML 5.0



|

A W3C minél előbb le szeretné végre tenni az asztalra a jövő webjének alappillérét.

Hirdetés

A World Wide Web Consortium nemrég bejelentette, hogy a nemrégiben hivatalosan kettészakadt fejlesztésű HTML5 első hivatalos verziója a legújabb tervek szerint 2022 helyett 2014 folyamán fog elkészülni. Ennek a megvalósításához a szervezet az év végén funkcionalitás szempontjából zárolni fogja a specifikációt, így a nagyjából két év múlva szabvánnyá váló dokumentumba csak és kizárólag a stabilnak nevezhető, széles körben implementált elemek fognak bekerülni.


Ezzel párhuzamosan természetesen tovább folyik majd a szabvány következő verziójának fejlesztése, az ütemterv szerint a HTML 5.1-es változata 2016-ban véglegesedhet. Amennyiben az új kiadási koncepció beválik, akkor a jövőben ezen a csapáson halad majd a szabványosítási folyamat.


Mindez egyértelműen jó hírnek tekinthető, hiszen a relatíve kis lépésekben haladó új munkarendnek köszönhetően az összes szabványosításban közreműködő, vagy éppen a szabványt használni kívánó fél számára átláthatóbbá, gyorsabbá és biztonságosabbá válhat a HTML5-tel kapcsolatos munka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.