Hirdetés

2048 bites tanúsítványokra vált a Google



|

Biztonságosabbá válik a cég szolgáltatásaival való kommunikáció.

Hirdetés

Különösen az utóbbi hetek kémkedési botrányai után jó hírrel szolgált a Google, ugyanis a vállalat rövid tájékoztatása szerint az elkövetkező hónapokban – a tervek szerint az idei év végéig – fokozatosan lecseréli az összes SSL (Secure Socket Layer) tanúsítványát, méghozzá 1024 bitesről 2048 bitesre.


A tanúsítványoknak két céljuk van: egyrészt igazolják, hogy az elérni kívánt internetes erőforrás (például egy weboldal) valóban az állítólagos üzemeltetőjének birtokában van, másrészt pedig a sikeres kézfogás után ennek a segítségével kerül kialakításra a kliens és szerver közti titkosított kommunikációs csatorna. Utóbbi garantálja, hogy a két fél közti adatfolyam tartalmába ne nyerhessen bepillantást egy esetlegesen közéjük ékelődött harmadik.


A Google tájékoztatása szerint a tanúsítványváltás az átlagos felhasználóknál kizárólag olyan régi fogyasztóelektronikai eszközök esetén jelenthet problémát, amelyek szoftvere a szakértők minden rimánkodása ellenére beágyazottan tartalmazza a publikus kulcsukat; ezeken csak egy firmware-frissítés segíthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.