Hirdetés

230 milliót lopott a Zeus v3 botnet



|

Az M86 Security Labs leplezte le a trójait, amely egy nagy-britanniai bank online ügyfeleitől lopott jelentős összeget.

Hirdetés

Az M86 Security Labs sikeresen leleplezett egy Zeus v3 trójaira épülő botnetet, amely egy meg nem nevezett nagy-britanniai bank online ügyfeleitől megközelítőleg 230 millió forintot lopott. Mindezt július 5. és augusztus 4. között sikerült elérnie.

 

A Zeus mellett a támadók az Eleonore és Phoenix kiteket használták fertőzött hirdetésekhez, amelyekre miután ráklikkeltek a felhasználók, gépükre települt a kártevő, amelyet a jelentés szerint a "hagyományos" antivírus-szoftverek képtelenek voltak kiszűrni.

 

Ezután a trójai minden, a bejelentkezéskor megadott banki adatot ellop, és ezt követően a felhasználó nem is a bankkal, hanem a botnetet működtető vezérlőszerverrel kommunikál. Ez megállapítja, hogy van-e megfelelő mennyiségű összeg a számlán, és ha igen, tranzakcióba kezd.

 

A körülbelül 3000 embert megkárosító támadókról sajnos egyelőre nem sokat sikerült kideríteni: csupán annyit tudni, hogy a botnetet futtató szerver valahol Kelet-Európában üzemel. A biztonsági cég teljes jelentése itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.