Hirdetés

24 órás Programozóverseny - mit kell tudni róla?



|

2012. április 27. és április 29. között tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny.

Hirdetés

Az extrém kihívásokat kereső programozóknak 2012. február 23-ig van lehetősége, hogy jelentkezzenek Európa egyik legrangosabb versenyére, melynek döntője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) lesz megtartva. A háromfős csapatok 2012. február 23-i jelentkezési határidőig az interneten keresztül, a verseny weboldalán regisztrálhatnak. A csapatok tetszőleges összetételűek lehetnek, nem csak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is részt vehetnek a megmérettetésen. A verseny főtámogatója az SAP Hungary Kft.

Az első forduló február 25-én egy online előválogató verseny lesz. A legjobbnak bizonyuló huszonhét csapat jut tovább a tavalyi első három helyezett csapat mellett, a Műegyetemen 2012. április 27. és április 29. között megrendezendő 24 órás döntőbe. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.

Az idei feladatsort is az elmúlt két év nagy sikert aratott feladatok írói találják ki – köztük olyanok, akik a korábbi években maguk is sikeres, döntős versenyzők voltak -, akik igyekeznek idén is még magasabbra helyezni a mércét, így a korábbi éveknél is érdekesebb megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához és az eredményes szerepléshez a gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia-, algoritmus elmélet- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. (Korábbi évek feladatai és archívuma ezen az oldalon megtalálható)

A szervező MAVE, az idei évben is népes nemzetközi mezőnyre számít. A versenyre tavaly több mint 1000 versenyző nevezett, 5 kontinens összesen 51 országából, köztük rengeteg visszatérő
versenyzővel. Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján. Bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak az info12@ch24.org címen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.