Hirdetés

3,2 százalékon a Windows 8



|

Erősödik a Windows 8, de még mindig csak a negyedik helyen áll, a Vista mögött.

Hirdetés

A Windows 8 lassan, de egyre nagyobb szeletet követel magának az operációs rendszerek piacán. Míg februárban 2,67 százalékos részesedéssel bírt a riválisai között, addig áprilisra a Net Applications adatai szerint 3,17 százalékosra növelte a jelenlétét. Az októberi debütálása óta fokozatosan erősödik a még nem túl népszerű operációs rendszer.

Novemberben még 1,09 százalékot mondhatott magáénak a Windows 8, ezt decemberben már 1,72 százalékra sikerült növelniük. Januárban 2,26 százalékot ért el, és akkor megelőzve a Mac OS X 10.8-at, feljött a negyedik helyre összesítésben.

A király továbbra is a Windows 7 maradt, de a Windows XP szintén nagy felhasználói táborral büszkélkedhet, még ma is. A Windows 7 tavaly augusztusban hagyta le végleg az XP-t. A sokat kritizált Vista a harmadik helyen áll, 4,99 százalékkal. Amennyiben a következő hónapok hasonló trendet mutatnak, valamikor a nyáron a Windows 8 a harmadik helyre léphet. 

Összesítésben az asztali gépek tekintetében 91 százalékban Windowst, 6,94 százalékban Mac OS X-et, 1,17 százalékban pedig Linuxot használunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.