Hirdetés

350 millió Windows 7 licencet adott el a Microsoft



|

A második legnépszerűbb operációs rendszer piaci részesedése már 30 százalék fölött van.

Hirdetés

A Microsoft remek 18 hónapon van túl, legalábbis ami az operációs rendszerek piacát illeti. A redmondi szoftveróriás ugyanis a másfél éves időszak alatt valamivel több mint 350 millió Windows 7-hez tartozó licencet tudott értékesíteni. A StatCounter adatai alapján ezzel a Windows 7 piaci részesedése már 30 százalék fölött van - ezzel a második a halhatatlan Windows XP mögött (47 százalékos részesedés).

 

Bár egyre népszerűbb, a Windows XP kedveltsége miatt még mindig nem tudta elhódítani a koronát a Windows 7. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már többen használnak Windows 7-et, mint XP-t. Ez természetesen csak fejlődik majd, ahogyan egyre többen térnek át az új OS-re.

 

A Windows 7 menetelése azonban korántsem tart majd örökké: 2012-ben a Microsoft várhatóan kiadja a Windows 8-at. Az új operációs rendszer egyaránt támogatja majd az x86-os és az ARM-alapú lapkákat, ami azt jelenti, hogy a hagyományos PC-ken és a Tegra, Qualcomm, TI, Samsung lapkákra épülő tableteken szintén működik majd.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Windows 7

Windows 7 frissítések

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.