Hirdetés

36 millió eurót spórolt a Linux Valenciának



|

A Lliurex mellett a LibreOffice is jelentős megtakarítást hozott Valenciában.

Hirdetés

A Valencia Linux School tájékoztatása szerint azzal, hogy Valenciában a fizetős szoftverek helyett egy Linux-disztribúciót használnak a gépeken, már 36 millió eurót tudtak spórolni. A régió autonóm kormánya a Lliurex nevű rendszert választotta, amely az alapjait tekintve az Ubuntura épül, de az oktatásra specializált Edubuntu rendszeren keresztül. 

Hirdetés

A Lliurex Linux kifejezetten oktatási célokra készült, de természetesen más területekre is módosítható. Valenciában jelenleg több mint 110 000 PC-n használják, a telepítéskor pedig az otthoni használat mellett iskolai környezetre és kkv-célokhoz is optimalizálható a rendszer. 

Valenciában a Linux mellett imádják a LibreOffice-t is, amely az adminisztrációs szektorban 120 000 PC-n kapott helyet, köztük iskolákban is. A LibreOffice-nak hála a régióban újabb 1,5 millió eurót tudtak spórolni az effajta költségeken. 

A spanyoloknál egyébként a Linuxnak eleve nagy sikere van, amit mi sem mutat jobban, mint, hogy Extremadurában például további 70 000 hasonló PC-n fut a Linex nevű disztribúció. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.