Hirdetés

5 ok, amiért ne válts még Windows 10-re



|

Már csak kettőt kell aludni és itt az új Windows, amit sokan teljesen ingyen meg is kapnak. De érdemes azonnal átváltani az első adandó alkalommal? Ennek jártunk utána.

Hirdetés

Már használjuk a Windows 10-et, így nem kitalációkat, pletykákat osztunk meg veletek. A két nap múlva mindenki számára elérhető rendszer számos újdonságot hoz, mind licencelési technikában, mind szolgáltatásokban. Sok az új, friss és már első ránézésre jó ötlet, megkapjuk a Windows 8-ból kiirtott Start menüt, sokat tanult a rendszer a mobil OS-ektől is, ráadásul sokunknak ingyenes lesz a váltás. Mégis, nem mindenkinek tudjuk azt javasolni, hogy azonnal rohanjon és váltson Windows 10-re az első nap – mutatunk néhány okot.

Hirdetés


Minden fut Windows 7/8 alatt is

Akinek sok idejét vette el, hogy megszokja Windows 7/8-as rendszerét, annak a Win10 is merőben új lesz, amivel ismerkedni kell hetekig. Ha éppen nagy munkában vagyunk, nincsen szabadidőnk, amit rá tudunk szánni a tanulásra, ne rohanjuk azonnal az ingyenes frissítésbe: még egy teljes évünk van erre. Addig meg nem fogjuk úgy érezni, hogy kimaradnánk valami fontosból, mert a két előző rendszeren minden futni fog ugyanúgy.


Még hiányzik pár frissítés

A biztonságukért kínosan aggódó felhasználók filozófiája, hogy 1.0-ba soha nem rohannak bele. Előbb megvárják, amíg az elsőként áttérő felhasználóknál kibuknak a hibák, a szokatlan viselkedések, a hiányzó funkciók, majd tovább várnak, amíg ezek javításai is megérkeznek. Ekkor váltanak egy már kiforrott, helyre rakott rendszerre.


Régi perifériák

A Microsoft fejlesztőinek minden tisztelet kijár, mert úgy sikerült fejlettebb, modern operációs rendszert készíteniük a Windows 10-zel, hogy közben a hardverkövetelményekkel sem szálltak el. Sőt, sok esetben (például tárhelykezelés, memória-management) sokkal intelligensebb az új rendszer és kevesebbet foglal. Ugyanakkor a hardvergyártók már nem mind olyan lelkesek, hogy elkészítsék a frissített, WHQL drivereket minden eszközükhöz. Amennyiben egzotikus, vagy régebbi perifériát használunk gépünkkel, előbb győződjünk meg róla, hogy Windows 10-támogatása is van, vagy legalábbis a régebbi driverekkel működik az új rendszer alatt is.


A legjobb újdonságok később érkeznek

A Windows 10-zel napokat is eltölthetünk, még akkor is fogunk találni meglepő újdonságokat. Ugyanakkor nem mindent sikerült elkészíteni időre. Például hiányzik az univerzális Messaging app, a Skype-utód, vagy a OneDrive helyfoglaló-opciója, amely „okos fájlokkal” dolgozik: ilyenkor úgy látszik, mintha eszközünkön is ott lenne a valójában csak a felhőben létező fájl. Mindezekre ígéret van, méghozzá még idei, így ha 1-2 hónapot még várunk, talán már egy még teljesebb élményt kapunk majd első bekapcsolástól kezdve.


Nekem nincs is ingyen

Amennyiben Vistát (bocs), vagy régebbi rendszert használsz, számodra nincsen ingyen a Windows 10 frissítés, sőt, jó eséllyel a gépedet is ideje kicsit megerősíteni vagy lecserélni. Ha pedig így áll a helyzet, lehet, hogy megéri várni pár hetet, hónapot, és gépvásárlással egybekötni a rendszerváltást. Ne feledjük, hogy hamarosan itt az új Intel platform, terjednek a Cherry Trail-belsős Windows hibridek és tabletek és az AMD oldaláról is kapunk új CPU-kat.


Következő írásunkban azokat az okokat szedjük össze, amelyek miatt azonnal, már 29-én érdemes átállni a Windows 10-re. Te mit fogsz választani?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.