Hirdetés

50 bankot érintő támadás



|

A múlt héten nagyszabású pharming támadás vette kezdetét az interneten.

Hirdetés

Elsőként a Websense biztonsági cég jelezte, hogy egy komoly támadássorozatra lett figyelmes, amelynek során európai, amerikai, ázsiai és ausztráliai bankok ügyfeleinek adatai is veszélybe kerülhetnek. A Websense szerint úgynevezett pharming támadásokról van szó, amelyek sokban hasonlítanak a többször emlegetett adathalász (phishing) akciókhoz, de azoknál kifinomultabb módszereket alkalmaznak.

 

Az adathalászat során ugyanis a felhasználó legtöbbször egy megtévesztő emailt kap, amelyben egy maghamisított banki vagy elektronikus kereskedelmi weboldalra mutató hivatkozás is szerepel. Amennyiben ezen az oldalon megadja a bejelentkezési adatait, akkor azok azonnal a támadók kezébe kerülnek. A pharming célja is hasonló, de e támadások a meghamisított weboldalakra akkor is képesek "átvezetni" a felhasználót, ha esetleg kézzel írja be az oldal címét. Ezt a helyi számítógép hosts fájljának módosításával, vagy sebezhető DNS szerverek felhasználásával érik el.

 

A folytatáshoz kattintson ide (Computerworld Online)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.