Hirdetés

500 000 000 androidos készülék van nagy veszélyben



|

A támadók clickjacking segítségével férnek hozzá az érzékeny adatokhoz.

Hirdetés

A mobilos biztonsággal foglalkozó Skycure szerint egy új kártevő veszélyezteti az androidos készülékek tulajdonosait: 500 000 000 robotos eszköz érintett. 

Hirdetés

A támadók clickjackinget alkalmaznak, vagyis azt akarják elhitetni az emberekkel, hogy megfelelőnek tűnő elemekre nyomnak a kijelzőn - valójában azonban a hitelesnek tűnő, de kártékony felület egy más szolgáltatás láthatatlan felületével operál, ami utat enged a készülékekbe. 

Ezután a hacker ellophat minden szöveges információt a készülékekről, majd olyan műveleteket végezhet a rendszerben és az appokban, amelyeket senki nem hagy jóvá, a felhasználó pedig még csak nem is tud róluk. 

Veszélyben vannak az SMS-ek, az e-mailek, az üzenetküldők tartalmai, az érzékeny adatok, a CRM szoftverek és még sok egyéb is. Amint a támadó bejutott, a rendszergazdai jogokat is átállíthatja, majd letörölheti a zárolást vagy akár távolról törölheti egy eszköz tartalmát. 

Minden készülék, ami Android 2.2-től 4.4-ig futtatja a robotos rendszert, érintett. A fenyegetést csak az Android 5.0 szünteti meg. A videó egy játékkal mutatja be a clickjacking működését. 

Védekezni a rendszer frissítésével lehet, illetve nem szabad párbeszédablakokra nyomni, ha nem tudjuk biztosan, honnan és miért jöttek. A külsős alkalmazásboltok is kerülendőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.