Hirdetés

50.000 dollár az ellopott Symantec forráskódokért



|

Egy e-mail alapján ennyibe kerülne a cégnek az, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a forráskódok.

Hirdetés

Januárban lehetett olvasni arról, hogy a Symantec elismerte, illetéktelen kezekbe kerültek a Norton Antivírus egyes forráskódjai. Tegnap vélhetően az adatrablók a Pastebin oldalán posztoltak egy e-mailt, melyben többek között az is szerepel, hogy egy bizonyos Yamatough  - akiről/amiről nem tudni, hogy egy személy, vagy esetleg csoport - 50 ezer dollárért lenne hajlandó megsemmisíteni a kódokat ahelyett, hogy feltenné a netre. A Sam Thomas nevű alkalmazott és Yamatough között lezajlott levelezés még januárban kezdődött. A Symantec azzal kapcsolatban közölte, hogy a bűntény feltárásában a hatóságok ezen levelezést is használják.

Az írásbeli egyezkedés jelenleg ott akadt el, hogy Yamatough valóban rendelkezik-e a kódokkal, és ha igen, akkor mi a biztosíték arra, hogy a kért összeg átutalása után valóban megsemmisíti azokat. Ennél a pontnál az elkövető fenyegetőzni kezdett, miszerint "Eddig a pillanatig a kódokat nem tettük fel sehová és a levelezésünk részleteiről sem tud senki. Most kaptok 10 percet, hogy eldöntsétek, mi legyen, aztán két kódotok felrepül a Holdra. 2350 MB tömörített PCAnywhere és Norton Antivirus anyag. 10 perc, és ha nem érkezik válasz, megnyomjuk a startot. Tükörszerverekre is számítsatok, ami jelentősen megnehezíti a dolgotokat, ha törölni akartok." Thomas ezt követően időt kért, egyéb fejleményekről jelenleg nem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.