Hirdetés

64 bites verzióval újít a Google Chrome



|

Stabilabb és gyorsabb lehet a Google Chrome böngészője a 64 bites lapkákon.

Hirdetés

A Google új tesztverziókat adott ki a Chrome böngészőjéhez, méghozzá olyanokat, amelyek 64 bites processzorokkal szerelt PC-khez használhatóak. Egyelőre a stabil és a béta verziók maradtak 32 bitesek, azonban a Canary és a Dev verziók már 64 bites telepítővel is elérhetőek. Az újítás teljesítményben, biztonságban és stabilitásban is javulást eredményez. 

Hirdetés

A felhasználók többsége ma már tudja futtatni a 64 bites programokat, a Chrome új verziója pedig képes élni az előnyökkel. Az Intel és az AMD már egy évtizede elkezdték az átállást a 64 bites lapkákra, amelyeknek hardveres szempontból a legfőbb előnye, hogy 4 gigabájtnál több memóriát tudnak kezelni. 

A Chrome a váltást többek között ilyen oldalról is megérzi majd, és sokkal jobb teljesítményt nyújthat a 64 bites PC-ken. A Windows 8 működési elvének hála egy plusz biztonsági réteggel is számolhatunk, aminek hála a hackerek nehezebben tudnak majd adatot felülírni a memóriában. Az átállás a böngésző renderelőmotorjának is segítséget nyújt, ez ugyanis 64 bites környezetben fele annyiszor sem omlik össze, mint 32 biten. 

A Chrome 64 bites verziója Macre fejlesztés alatt áll, Linuxra már 2009 óta elérhető. Az Apple Safarija szintén 2009-ben húzta meg ezt a lépést, a Microsoft az Internet Explorer 10 óta kínál 64 bites böngészőt. A Firefox egyelőre várat magára Windowson. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.