Hirdetés

65 százalékkal kisebbek lesznek az androidos appfrissítések



|

Kevesebb adatforgalmat generálnak az appok frissítései, de cserébe hosszabb idő lesz a telepítés.

Hirdetés

Az okostelefonokra írt operációs rendszerek egyik erőssége, hogy képesek az automatikus frissítésekre, így az áruházból mindig letöltik a legújabb verziót az appokhoz és a játékokhoz. A biztonsági és a hibajavítások akkor is megérkeznek, ha nincs időnk ilyesmivel foglalkozni. 

Hirdetés

A frissítések a méreteik miatt azonban komoly adatforgalmat jelenthetnek, és időbe telik letölteni a csomagokat. A Google a folyamat felgyorsítása érdekében idén már frissítette az eljárást, és azóta nem szükséges a teljes appot letölteni. 

Egy újabb módszernek hála most a Google tovább csökkentette a frissítések méreteit, amelyek átlagosan 65 százalékkal (egyes esetekben 92 százalékkal) kisebbek a teljes apphoz mérten. 

Negatívum, hogy az új módszer erőforrás-igényesebb, vagyis nagyjából kétszer annyi időbe telik egy telepítés, mint eddig. 

Azért, hogy a jövőben ne a frissítési csíkot bámuljuk, a Google kizárólag az automatikus frissítéseknél engedélyezte ezt az eljárást. A manuális frissítéseknél több adatot tölt le a rendszer, de a telepítést gyorsan elvégzi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.