Hirdetés

67 milliárd dollárért vásárol céget a Dell



|

Ez minden idők legnagyobb értékű akvizíciója a számítástechnikai iparban.

Hirdetés

Erősen indult a hétfő a Dellnél: a vállalat bejelentette, hogy összesen 67 milliárd dollár értékben felvásárolja az EMC nevű vállalatot. Az elkövetkező hónapokban végbemenő üzlet a komplett informatikai világ eddigi legnagyobb értékű akvizíciója lesz, a befejezése után a Dell az egyik legnagyobb tőzsdén nem jegyzett techcéggé válik.

Hirdetés


Olvasóink többsége valószínűleg nem rendelkezik átfogó ismeretekkel az EMC tevékenységi területeiről, amely természetes annak fényében, hogy az vállalati ügyfeleknek nyújt többek közt adattárolási, virtualizációs, továbbá cloud computing szolgáltatásokat. "Folytatjuk a vállalat az informatikai ipar szempontjából releváns területek felé mozgatását" - kommentálta Michael Dell az akvizíciót.


A 70 ezer főt foglalkoztató EMC számos leányvállalattal rendelkezik, az egyik közülük az ingyenes virtualizációs szoftvert is kínáló VMware, talán ez a legtöbbek által ismert név a portfólióban. A leánycég a Dellhez kerülés után sem tűnik majd el a tőzsdéről, az anyacégtől független irányítás alatt folytatja majd a tevékenységét.


(Forrás: The Verge, Liliputing| Nyitókép: Kevin Krejci)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.