Hirdetés

A biztonságosabb netes telefonálásért



|

Hirdetés

A fejlesztő 1991-ben alapozta meg hírnevét a PGP megoldással, amely az e-mailek biztonságáért volt felelős. Mostani fejlesztésére bizony igen nagy szükség van, hiszen az egyre sikeresebb VoIP telefonálást praktikussága és kedvező költségei miatt egyre többen választják - így elkerülhetetlenül megjelentek az erre szakosodott "kalózok" is.

Máris több olyan szoftver kering a világhálón, amelyek képesek az internetes telefonbeszélgetések "elkapására", tehát végülis dekódolás útján történő lehallgatására. Ilyen többek között a Cain & Abel vagy a Voice Over Misconfigured Internet Telephones (VOMIT).


Zimmermann megoldására tehát egyre inkább szükség van, hiszen egyelőre rajta kívül szinte csak a VoIP Biztonsági Szövetség (VoIPSA) dolgozik a probléma végleges kiküszöbölésén. David Endler, a VoIPSA elnöke szerint már vannak használható megoldások az internetes telefon-kalózok ellen, de a felhasználók vagy nem tudnak ezekről, vagy ha ismerik is, nem használják ezeket.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.