Hirdetés

A Boot.ini helyreállítása



|

Hirdetés

Ilyenkor más trükköt kell alkalmaznunk!Szerencsénkre a Windows XP telepítőlemezéről el tudjuk indítani a számítógépet, amelyen egy kis operációs rendszer foglal helyet. Sajnos a felülete nem grafikus, hanem DOS-külsővel rendelkezik, és nagyon butácska, de helyreállítási célokra jól használható. Ezt a konzolt a telepítő első lépésében indíthatjuk el a [J] (javítás) billentyűt megnyomva. Elsőként annak a Windowsnak a sorszámát kell megadnunk, amelyik helyreállításra szorul. Ezután a Rendszergazdai fiók jelszavát kell beírnunk, vagy (ennek hiányában) egy [Entert] kell leütnünk.

Fontos, hogy a telepített Windows-változatéval azonos verziószámú telepítőlemezzel végezzük a javítást, különben a jelszót nem mindig fogadja el a konzol! A prompt megjelenése után listázzuk ki a Boot.ini helyreállításában segédkező bootcfg parancs paramétereit: bootcfg /?


Jártasabb felhasználóknak feltűnhet, hogy a parancslista eltér a Windowsban használatosaktól. Ahhoz, hogy a Boot.ini állomány újra létrejöhessen, az alábbi parancsot kell beírnunk: bootcfg /rebuild

Ilyenkor kerül sor a különböző Windows-verziók felfedezésére, majd a művelet végén, a rendszertöltő partíción létrejön a fájl. Legyünk türelemmel, mert többfelé szabdalt merevlemezek esetében hosszabb ideig tarthat a folyamat. A konzolból az exit paranccsal léphetünk ki.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.