Hirdetés

A Chrome címsorának legjobb trükkjei



|

Mutatunk néhány tippet a Chrome címsorának a kihasználásához.

Hirdetés

A Google Chrome böngésző címsora első ránézésére nem csinál túl sok dolgot. Beírunk egy URL-t, az elvisz minket az oldalra, előtte pedig meg tudja jeleníteni a javaslatokat az előzmények és a kedvencek alapján. 

Hirdetés

A Chrome címsora azonban ettől sokkal több mindenre képes. Ezt a beviteli mezőt kevesen használják ki igazán, és kevesen tudnak hozzá trükköket. Pedig bőven akadnak. Most mutatunk párat a legjobbak közül. 

 

Gyors számolások

Van, hogy gyorsan ki kellene számolni valamit, de még arra is lusták vagyunk, hogy a Start menüből megnyissuk a számológépet. Szerencsére a Chrome címsora tud segíteni. Elgendő beírni a számolást vagy az átváltást, a böngésző intézi az eredményt. Az átváltások is egyszerűek, hőmérsékletnél például így néznek ki: 50 f = c. 

 

 

Jegyzettömb

Ahogyan a többi böngészőben, úgy itt is lehet instant jegyzettömböt kreálni a böngészőből. Mindössze másoljuk be ezt a címsorba vagy adjuk hozzá egy könyvjelzőhöz: 

data:text/html,

 

 

Kulcsszavas keresés

A Chrome-hoz rengeteg kiváló beépülő telepíthető, azonban a keresés már önmagában is jól meg van oldva. Ha egy kulcsszó alapján meg akarunk valamit tudni, akkor csak jelöljük ki, majd húzzuk a címsorba. 

 

 

Keresés adott oldalon

A Chrome és a Google haladóbb felhasználói erre a célra egyéb trükköket is ismerhetnek, a legegyszerűbben azonban úgy lehet egy konkrét oldalon belül keresni, ha a címsorba begépeljük a webcímet, majd a megjelenítő Tab gombra kattintunk. 

 

 

Keresés a Google Drive-on és a Gmailben

Az igazán lusták megtehetik, hogy rögtön a címsorból keressenek meg valamit, ami egyébként a Google Drive-on vagy a Gmailben van. Ehhez elsőként jobb gombot kell nyomni a címsoron, majd a Keresők beállítása... sort választani. Itt fel kell venni az új keresőt, mondjuk Google Drive névvel és Gdrive kulcsszóval, URL-nek pedig megadni ezt: http://drive.google.com/?hl=en&tab=bo#search/%s

A Gmailnél a helyzet ugyanez, az URL pedig: https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#apps/%s

A beállítás után a címsorba a gmail.com vagy a docs.google.com begépelése után ugyanúgy a Tab gombot kell megnyomni. 

 

 

Hivatkozás megnyitása, pont ott

Ha fontos, hogy egy adott lap hol helyezkedik el a fülek között, akkor nem muszáj megnyitni, majd kézzel átrendezni az összeset. A megnyitáskor elég, ha fogjuk a linket, és odahúzzuk két megnyitott lap közé. A Chrome ezek között nyitja majd meg. 

 

 

Fájlkezelés

A lustaság szerelmeseinek tetszeni fog, hogy a Chrome-ot fájlkezelőnek is lehet használni. Windowson elég a címsorba írni, hogy C:/, Macen és Linuxon pedig azt, hogy file://localhost. Így még az Intéző gombjára sem kell rákattintani. 

 

 

Ti milyen trükköket ismertek még a Chrome címsorához?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.