Hirdetés

A Chrome lett hazánk legnépszerűbb böngészője



|

Közel 5 évnyi uralom után második helyen a Mozilla Firefox.

Hirdetés

Határozottan drámai hírrel szolgálhatunk a geekek számára, ugyanis december utolsó hetében a Google Chrome elorozta hazánk legnépszerűbb böngészőjének címét a Firefoxtól. A Mozilla terméke közel 5 éven keresztül volt piacvezető, az Internet Explorertől 2009 áprilisának elején vette el a megtisztelő státuszt.

Hirdetés


A Gemius Ranking adatai alapján december utolsó teljes hetében a netezők 38,41 százaléka (az előző héthez képest +0,96%) böngészett Google Chrome segítségével, a Firefoxot használók tábora 37,06 százalékra (-0,69%) jött ki. A kérdéses időszakban hazánk harmadik legnépszerűbb böngészője 9,63 százalékkal az Internet Explorer volt, a Microsoft szoftvere egy hét alatt 2,13 százalékot veszített a népszerűségéből.

 


A böngészős statisztikákat figyelőket valószínűleg nem érte túlságosan nagy meglepetésként a trónfosztás, hiszen az elmúlt hónapokban a Chrome csendben és folyamatosan hódított a Firefox, de főként az Internet Explorer rovására.


(Forrás: Gemius SA, gemiusTraffic, 2013/12/23 – 2013/12/29)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.