Hirdetés

A CIA évek óta hackeli az Apple termékeket



|

A WikiLeaks újabb aktái arról árulkodnak, hogyan nyúl bele a CIA az Apple készülékeken lévő firmware-be.

Hirdetés

A WikiLeaks a "Vault 7" nevű információs csomagjából most újabb dokumentumokat adott ki, amelyek arról szólnak, hogyan hackeli meg a CIA az okostelefonokat, a számítógépeket és más eszközöket. 

Hirdetés

A második kör "Dark Matter" néven érkezett, és kifejezetten azokra az eszközökre koncentrál, amelyekkel a CIA az Apple okostelefonok és gépek firmware-ét töri fel. 

Azzal, hogy a firmware-be kódot jutottnak, úgy fertőzik meg az eszközöket, hogy az operációs rendszer újratelepítésével sem könnyű megszabadulni a módosításoktól. 

A jó hír az, hogy a hackereknek fizikailag kell hozzáférniük az eszközökhöz. A rossz az, hogy ehhez nem kell ismerniük senkit: a CIA az ellátóláncot veszi célba, vagyis a készülékek már azelőtt fertőzöttek és le vannak hallgatva, hogy az első tulajdonos kibontaná a dobozt. 

Kell-e mindezért aggódni bárkinek is? Valószínűleg nem, többek szerint ugyanis a CIA feladata eleve a kémkedés az emberek után. Bár tény, hogy mindezt csak akkor és az ellen lenne indokolt végrehajtani, ha arra alapos oka van a szervezetek. 

Bár az eszközökkel nem lépi át a törvényi szabályozásokat a CIA, mégis aggasztó, hogy olyan biztonsági résekről tudnak, amelyekről a fejlesztőcégek nem - vagyis bárki más is kiaknázhatja azokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.