Hirdetés

A dezoxiribonukleinsav is kibogozható a Windows Azure erejével



|

Hamarosan nagy munkaigényű számításokkal is megbízhatják az ügyfelek a Microsoft felhő alapú platformját.

Hirdetés

 

Ezen a héten, a New Orleans-ban megrendezett SC10 szuperszámítógép konferencián jelentette be a Microsoft, hogy a Windows HPC Server (High Performance Computing) felhasználók hamarosan képesek lesznek számítási munkáikat a Windows Azure-ra bízni.

 

Az első javítócsomag még idén megjelenik a Windows HPC Server R2-höz és lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek saját számítógép fürtjeiket, így igény szerint extra teljesítménnyel egészíthetik ki saját szerverparkjukat. Nem csak HPC szerver tulajdonosok vehetik majd igénybe a szolgáltatást, a Microsoft Azure hozzáférést biztosít bizonyos erőforrásokhoz saját HPC számítógép fürttel nem rendelkező kutatók számára is. Konkrétan a National Center for Biotechnology Information (NCBI) szervezet BLAST alkalmazását érhetik majd el a kutatók, mely az emberi genom (DNS) kutatását segíti az Azure erejével. A Microsoft az Azure erejét 100 milliárd protein szekvencia összevetésével demonstrálja majd.

 

 

Windows HPC fürt
Windows HPC fürt

 

 

Az új HPC Service Pack Azure integrációs szolgáltatása olyan előnyt biztosít a Microsoft felhasználók számára, mellyel a konkurens Amazon Elastic Compute Cloud nem rendelkezik: a munkákat a saját kiszolgálókon és a felhő szolgáltatáson egyaránt futtathatják. Ez különösen előnyös lehet olyan esetekben, mikor a terhelésben erőteljes tüskék mutatkoznak: ilyenkor időben elkészülhet a munka, mert az Azure besegít.

 

A Microsoft „cloud-bursting" névvel illette a vegyes (helyi és felhős) munkamegosztás koncepcióját. Ennek költsége ugyanaz bármilyen alkalmazásnál, mint a demonstrációs céllal említett, Azure-ra átdolgozott BLAST esetében. Példaként: A 100 milliárd szekvenciát összevető BLAST munka például 4000 magon futott, kicsit több, mint hat napon át, ezért valamivel kevesebb, mint 18 000 dollárt számlázna a rendszer. A BLAST mellett további speciális nyilvános projektekkel is debütál majd a cég.

 

Cikkünket a ComputerWorld online-tól vettük át.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.