Hirdetés

A felhők alááshatják a vállalat biztonságát



|

Most az okostelefon a hibás, vagy ezúttal is humán oldalon a hiba?

Hirdetés

Nagy divatja van a felhő alapú állománymegosztó szolgáltatásoknak, hiszen ezek alapfeladatokra igen könnyen használhatók. Csakhogy a Dropbox és társaik nem illeszthetők egyetlen kattintással a vállalatok informatikai rendszerébe, hiszen ezeket magánhasználatra tervezték. Míg a nagyvállalatoknak megvannak erőforrásaik egy biztonságos és privát felhőrendszer felépítésére, addig a kis- és középvállalatoknál gyakran egyáltalán nincs szabályozva a felhő használat, ezért könnyen megeshet, hogy az alkalmazottak bizalmas adatokat mentegetnek vagy épp osztanak meg olyan nyilvános felhő szolgáltatások használatával, mint például a SkyDrive, a Google Drive vagy a Dropbox.

 

 

Az okostelefonok, táblagépek és felhő szolgáltatások közkedveltsége okozta problémára a Symantec kiterjedt felmérése mutatott rá. A ComputerWorld.hu cikke részletesebben számol be a felmérés eredményeiről – lehet, hogy a privát felhőkkel és mobil eszközökkel óvatosabban kellene, hogy bánjanak a dolgozók?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.