Hirdetés

A Flash blokkolásába kezd a Safari 10



|

Csak külön engedéllyel futhat majd az Adobe beépülője.

Hirdetés

A júniusi hibajavító kedd kapcsán megejtett hírünkben már beszámoltunk a tényről, hogy a szokásától eltérően az Adobe nem adott ki sebezhetőségeket megszüntető javítást a Flash Player beépülőhöz. Ennek oka, hogy az utolsó pillanatokban a vállalat tudomására jutott egy kritikus sérülékenység, az aktívan kihasznált hibát célzott támadásokhoz használják a bűnözők. A javított Flash szinte biztosan megérkezik még ezen a héten, így érdemes lesz naponta egyszer ránézni a frissítőjére.


Hirdetés


Az Adobe által hónapokkal ezelőtt halálra ítélt Flash beépülőből többek közt az Apple-nek is elege van, így a felhasználók biztonságának fokozása, továbbá a laptopok akkus üzemidejének növelése érdekében a Safari 10 böngészőjében alapértelmezetten le fogja tiltani a futtatását.



Amennyiben egy meglátogatott weboldalnak szüksége van az Adobe beépülőjére, akkor a Safari rákérdez majd a futtatására. Három lehetősége lesz a felhasználóknak: elutasíthatják az elindítását, engedélyezhetik az egyszeri futtatását, vagy engedélyezhetik a folyamatos működését.


Várhatóan nem lesz sokszor szükség a beépülőre, valójában már vagy két éve jól meg lehet lenni a Flash nélkül is az interneten.


(Forrás: Engadget, WebKit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.