Hirdetés

A Flash-tartalmak blokkolásába kezd a Chrome



|

A Google már a Chrome 53-mal, szeptemberben elkezdi blokkolni a Flash-tartalmakat.

Hirdetés

Szeptemberben jelenik meg a Chrome 53, amely az első Google-böngésző lesz, ami már alapból blokkolja a Flash-tartalmakat

Hirdetés

A Google azért lépi meg mindezt, hogy gyorsabb és reszponzívabb böngészőt tudjon kínálni, ami az üzemidőre is jobb hatással van. 

A cég egy blogbejegyzésben arról ír, hogy manapság a legtöbb Flash-tartalom a háttérben van, például elemzéssel kapcsolatban lát el támogatói feladatot. Sajnos pont az ilyesmi miatt lassul le a böngészés, és épp ezen igyekszik sokat javítani a Chrome 53. 

Decemberben a Chrome 55-tel még tovább megy a Google, akkor ugyanis a HTML5 lesz alapértelmezésben a Flash fölött érvényben, minden weboldalon. Ha egy lap csak Flash-t támogat, a Chrome engedélyezést kér az első látogatásnál. 

A Google azt szeretné elérni, hogy a Flash helyett a HTML5 legyen a középpontban az egész weben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.