Hirdetés

A FreeBSD fejlesztésébe is beszállt a Microsoft



|

Persze nem a felebaráti szeretet megnyilvánulásáról van szó.

Hirdetés

Bő egy évtizeddel ezelőtt a Microsoft rendkívül ellenséges pozíciót vett fel a nyílt forrású közösséggel szemben, Steve Ballmer 2001-ben rosszindulatú daganatnak nevezte a Linuxot. Azóta sok víz lefolyt a Dunán: a webkiszolgálós üzletbe való belépése után a Microsoft rengeteg fejlesztést küldött a Linux rendszermagjába, a várhatóan most június végén érkező Windows 10 Anniversary Update pedig már egy teljes Linux alrendszert is tartalmaz a fejlesztők igényeinek kiszolgálása érdekében.


Hirdetés


A héten újabb mérföldkőhöz ért a vállalat, ugyanis már nem csak hogy futtatható a FreeBSD az Azure platformján, de saját maga tartja karban a Hyper-V lemezképét. Ezen felül a Microsoft számos fejlesztést hajtott végre az UNIX-alapú operációs rendszer kerneljében, hogy növelje a Hyper-V virtualizáció használatakor a lemezkezelési és hálózati teljesítményt.



A Microsoft visszajuttatta a saját fejlesztéseit a FreeBSD központi kódbázisába, így nem csak az Azure platform felhasználói profitálhatnak a Hyper-V jobb támogatásából.


(Forrás: Neowin, Microsoft | Nyitókép: FAndrey)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.