Hirdetés

A Gmail is váltásra ösztönzi az XP-Vista duót használókat



|

Chrome alól decembertől már csak az alap HTML változat lesz használható.

Hirdetés

Egyre rosszabb helyzetben vannak böngészőellátottság tekintetében a Windows XP és Windows Vista rendszereket használók, az XP esetében már jó ideje tragikus a szituáció. A beépített Internet Explorer 8 nem csak hogy csúnyán elavult, de a rendszer 2014-es nyugdíjazása óta az átlagos felhasználók (trükközés nélkül) biztonsági frissítéseket sem kapnak hozzá. Tudomásunk szerint naprakész Chromium alapú böngésző sem érhető el az XP-re, mivel a tavaly március elején kiadott Chrome 49-cel megszűnt a platform támogatása. A naprakész böngészőre vágyó XP-sek csak a Firefoxot (vagy persze egy a kódjára épülő variánst) vehetik igénybe, a Mozilla szeptemberig még biztosan hajlandó lesz támogatni a rendszerüket.


Hirdetés


A Windows Vista SP2-t használók sincsenek sokkal jobb pozícióban: a beépített Internet Explorer utoljára az áprilisi hibajavító kedden kap majd biztonsági javításokat, naprakész Chromium alapú böngészőt az XP-sekhez hasonlóan már ők sem használhatnak, így számukra is a Firefox jelenti a legjobb választást.



Mindezek után nem meglepő, hogy többek közt a Google is szeretné végre váltásra ösztönözni az elavult rendszereket használókat, erre pedig a Gmailt fogja használni. A cég bejelentése szerint a Google Chrome 53-as vagy régebbi verzióját használók jövő hét szerdától egy figyelmeztetést kapnak majd a levelező webes felületén, miszerint nem támogatott böngészőt használnak, majd idén decembertől kezdve automatikusan át lesznek irányítva a Gmail abszolút fapados, alap HTML változatára.


Szokásunkhoz híven a Windows XP és Vista rendszerű gépeket használóknak a Linuxra való átállást javasoljuk, számos alacsony rendszerigényű, naprakész disztribúció áll rendelkezésre. Ezek nem csak hogy mesze biztonságosabbak a régi Windowsoknál, de például a legújabb Chrome is futtatható rajtuk.


(Forrás: PC World, Google | Nyitókép: Beau Giles)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.