Hirdetés

A Google metaadatok nélkül is megmondja, hol készült egy fotó



|

Földrajzi címkék sem kellenek a mutatványhoz a Google új mesterséges intelligenciájának.

Hirdetés

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy fotó láttán megpróbálta megtippelni, hol készült - mindezt metaadatok vagy kiegészítő információk nélkül. A feladat általában nem könnyű. 

Hirdetés

A Google egyik szakembere, Tobias Weyand egy olyan projektet vezet, amelynek keretében egy AI képpontokra bontja a képeket, majd a mintákat összehasonlítja egy elképesztő méretű képtárral. 

Gyakorlatilag egy felfoghatatlan méretű puzzle-ről van szó, amelyben a mesterséges intelligencia legózik a pixelekkel. Egyszerre százmilliókkal vagy többel. 

A PlaNet nevű AI eddig több mint 90 millió olyan képet tanult meg, amelyek földrajzi címkéket kaptak. 

A legutóbbi próba során 2,3 millió fotót engedtek rá az AI-ra, ami 28,4 százaléknyi alkalommal, az esetek 48 százalékában találta el a kép származási helyét. 

Az AI jelenleg tehát nem hibátlan, azonban az emberi teljesítményt messze meghaladja. A további tanulással még okosabb lesz, és a mutatói is javulnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.