Hirdetés

A Google találatai közé költözik a Gmail



|

Egy új szolgáltatásnak köszönhetően a Google keresőjében is láthatják a releváns üzeneteiket a Gmail felhasználók.

Hirdetés

Az elmúlt éveben a Google több lépést is tett a felé, hogy keresőjét valóban univerzálissá tegye, minél több szolgáltatást becsatornázva annak a találati listájában. A Google+ integrációban már meglehetősen jól állnak, s most egy másik, népszerű szolgáltatásuk találatait is áthúzzák a keresőjük találati listájában.

 



A "Gmail in personal search results" aktiválásával egy kifejezésre rákutatva láthatjuk a találati lista jobb oldalán a releváns üzeneteinket. Ez nem minden esetben működik egyelőre, azaz a kereső nem minden esetben kutatja át a beérkezett üzeneteket. Az új megoldás egyelőre csak pár lekérésénél aktiválódik - például brand neveknél és földrajzi helyszíneknél. Például ha az Egyesült Államokban, valaki az "Amazon" kifejezésre keres, akkor oldalt felbukkannak a céggel kapcsolatos levelek. Ezen felül e módon a repülési információk és levelezések, valamint a névjegyalbumukban szereplő személyek és azok legutóbbi üzenetei után is kutathatunk.

Az új funkciót immár bárki kipróbálhatja, aki feliratkozik a Google Experiments oldalán a megoldásra. Megkötés azonban, hogy a szolgáltatás előzetese csak angol nyelven érhető el, valamint csak @gmail.com címekhez kérhető (így a Google Apps fiókok tulajdonosai alapesetben ki vannak zárva).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.